Acasă Actualitate Fundația Județeană pentru Tineret Timiș sărbătorește 34 de ani. Programul

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș sărbătorește 34 de ani. Programul

DISTRIBUIȚI

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) celebrează, pe 26 iunie, cei 34 de ani de la înființare. Cu această ocazie, publicul timișorean este invitat la o serie de activități interactive sociale, culturale și creative, începând cu ora 18:00, în grădina de vară a fundației (În Spatele Casei Tineretului), strada Arieș nr. 19.

Participanții se vor bucura de ateliere, jocuri, concerte, expoziții și oportunități excelente de networking cu lideri de tineret, voluntari și alți tineri din zonă. Participarea este gratuită.

 

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

 

Ora 18:00

 

Jocuri supradimensionate (În Spatele Casei) – cu sprijinul Game On Festival

 

Escape Boxes (În Spatele Casei) – cu sprijinul Game On Festival

 

Personalizare cu serigrafie pe tricou sau plasă (În Spatele Casei)

 

Atelier 3D printing (studio teatru demisol)

 

Board Games (studio teatru demisol) – cu sprijinul Game On Festival

 

Expoziția participanților de la cursul Bazele Picturii (foaier parter)

 

Ora 19:00

Vernisaj expoziție The Book of Portraits by Alina Sferle (galerie demisol)

 

Ora 19:30

Concert: Kaleton, Monokrom (lansare single), The Bandits Link eveniment: https://www.facebook.com/events/451070167638305/

Kaleton este o trupă rock din Timișoara, o forță nouă în scena rockului românesc, care și-a câștigat reputația pentru energia și autenticitatea spectacolelor live. Componența trupei îi include pe Vesna, David, Karina, Tristan și Raul, fiecare având o contribuție esențială la sunetul distinctiv al formației.

Formația Monokrom s-a întâlnit sub semnul astral al peștelui într-o zi de martie 2016 – ei se consideră mai „punk-rock”, lumea le zice „pop-punk”, dar adevărul e că sunt „alt-punk for the people”. În anul 2020 s-a născut „Sirene de ambulanță”, albumul de debut al formației, cu care băieții au reușit să ajungă în inimile ascultătorilor atât prin intermediul concertelor solo, festivalurilor, online-ului, dar și al radiourilor. Al doilea album, întitulat MANTRE, te poartă printr-un rollercoaster emoțional și cuprinde poveștile zilelor de vară fără sfârșit, dar și umbrele depresiilor din suburbiile orașului.

The Bandits, formată din Sorin Stroie, Alexandru Munteanu, Tibor Aranyi, Francis Mozes și Răzvan Munteanu, s-a făcut remarcată cu albumul „Povești din Pandemie”, înregistrat la MusicHub™. Cu un stil balcan rock umoristic și ironii fine, trupa aduce un suflu nou pe scena muzicală.

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) este o organizație neguvernamentală (structură federativă) înființată în baza Decretului Lege nr.150/1990, condusă în exclusivitate de tineri și cu o activitate neîntreruptă din anul 1990. FITT se ghidează după valorile Consiliului Europei (CoE), iar în anul 2016 a făcut din Casa Tineretului din Timișoara primul (și unicul, în continuare) deținător din România al Certificatului de Calitate pentru Centre de Tineret oferit de Consiliul Europei.

FITT este membră în 6 platforme și rețele europene, ale căror scopuri variază de la spații pentru tineri, cetățenie activă, inovare socială, sector neguvernamental, cultură etc. și care au adus-o alături de alte 340 de organizații neguvernamentale și autorități publice din întreaga Europă. Pe lângă structurile europene la care a aderat de-a lungul vremii, FITT este membră a organelor supreme de conducere a două federații naționale: FNT și CTR, care au adus-o alături de 2 filiale ale unor organizații internaționale, 6 federații naționale și 20 de federații județene. Totodată, FITT este și membră a Asociației Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

 

 

Comentarii

comentarii