Acasă Actualitate Fundația Timișoara 89 – semnal de alarmă către politicienii din România!

Fundația Timișoara 89 – semnal de alarmă către politicienii din România!

DISTRIBUIȚI

Fundația Timișoara 89 – prima organizaţie umanitară apărută în România postrevoluţionară – trage un semnal de alarmă și atenționează că externalizarea serviciilor sociale în România este singura soluție eficientă și realistă, în acest moment, care va aduce o mare economie la buget și va asigura eficiență în cheltuirea fondurilor destinate acestui sector (al bunului public), precum și o reducere a birocrației și corupției.

”Politicienii ar trebui să susțină această tendință care a avea ca rezultat o dezvoltare substanțială a domeniului social, prin capacitatea ONG-urilor de profil de a determina aport de fonduri din sectorul privat și garanta transparență în activitățile derulate. În acest sens rolul administrațiilor în a susține organizațiile neguvernamentale este imperios necesar, atât pentru alinierea la directivele europene cât și pentru raționalizarea cheltuielilor din bugetul propriu, în mod nediscriminator și echitabil”, a explicat scriitorul Petru Ilieșu, președintele și fundatorul Fundației Timișoara 89.

Fundaţia Timişoara ’89 este organizaţie de utilitate publică, (HG nr. 68 din 27 februarie 2013), înfiinţată de Petru Ilieșu, sprijinit de un mic grup de prieteni, în data de 30 decembrie 1989.

Obiectivul principal al fundaţiei este sprijinirea persoanelor aflate în criză (persoane care și-au pierdut locuința, adulți proveniți din orfelinate, bătrâni cu pensii mici care nu găsesc loc în azile, persoane cu dizabilități fizice și psihice, familii în situaţie critică din pricina sărăciei.

Fundaţia funcţionează cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara, al organizaţiilor U-assist (SAS – Suedia); Hilfe fur Kinder, UnitedWay, cluburile Rotary și Lions și diverse firme zonale.

Complexul de Servicii de Urgenţe Sociale (în colaborare cu Spitalul Clinic Municipal de Urgenţe şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe) cuprinde centrul de cazare pentru persoane rămase fără adăpost cu secție de convalescență, birouri și spații de servicii (bucătărie și sală de mese), spații de agrement (parc interior și galerie de artă digitală).
Zilnic, în cadrul complexului social al fundaţiei se acordă ajutoare de urgenţă, hrană calda și rece, îmbrăcăminte, încălţăminte și articole de igienizare pentru beneficiari cazați.

În programul de ajutor pentru familii sărace cu copii se distribuie periodic alimente, mobilier și diverse obiecte de uz casnic.

Comentarii

comentarii