Acasă Actualitate Furând de la săraci. Un bărbat a atacat containerele de haine ale...

Furând de la săraci. Un bărbat a atacat containerele de haine ale federației Caritas Timișoara

841
DISTRIBUIȚI

Containerele destinate colectării de haine și încălțăminte ale federației Caritas aflate pe străzile din Timișoara sunt golite adesea de hoți, atât în timpul nopții, cât și în timpul zilei.

De acest subiect presa a scris de mai multe ori, dar se pare că nu e nimic de făcut. Tupeul nemernicilor este fără margini. Un asemenea caz s-a întâmplat, duminică după amiaza. O doamnă ne-a trimis la redacție aceste fotografii și a spus că a văzut cu ochii ei cum individul a băgat mâna prin acea trapă și a scos mai multe haine le-a pus în sac și dus a fost.

Poliția Timiș susține că are în vedere aceste cazuri și atrage atenția că furtul prin efracție sau escaladare dintr-un loc public se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Codul penal reglementează furtul şi pedepsele asociate. Cetățenii care mai observă asemenea fapte pot suna la 0256/40.21.10 0256/40.21.11.

Amintim că Primăria Timişoara a încheiat un parteneriat cu Federaţia Caritas a Diecezei Timişoara, din 2015. Scopul este desfășurarea campaniei de colectare de îmbrăcăminte şi încălţăminte din partea populaţiei, sub formă de donaţii, având scop caritabil şi ecologic.

Hainele, încălţămintea şi alte produse textile uzate din rândul populaţiei sunt colectate în containere speciale care sunt amplasate pe domeniul public, pe o suprafaţă de 2 mp/container.

Containerele au fost amplasate, în 20 de locuri din cartierele Timișoarei câte două, astfel: Calea Sever Bocu, în staţia de autobuz „Sf. Apostoli Petru şi Pavel”; zona BRD Calea Buziaşului, zona Profi, pe trotuar, între băncuţe; cartierul Soarelui, în staţia de autobuz, Parcul Sudului; Calea Girocului, la BRD, pe colţ, în staţia „Ioan Stanciu”; Calea Şagului, lângă parc, zona Steaua; str. Transilvania, în zona benzinăriei Rompetrol; str. Gh. Lazăr, în staţia de autobuz de la Kaufland; intersecţia Calea Torontalului – Bd. Cetăţii, în staţia de autobuz; Calea Aradului, în staţia de autobuz „Liege”, Piaţa Verde; stadionul „Dan Păltinişanu”, magazin Novatim.

Comentarii

comentarii