Acasă Actualitate Furtuna de la Timișoara a demonstrat încă o dată neputința Primăriei și...

Furtuna de la Timișoara a demonstrat încă o dată neputința Primăriei și a Poliției Locale. ”Pentru ce să mai plătim unor leneși trufași și incompetenți salarii uriașe?”

DISTRIBUIȚI

Vijelia și ploile intense care au lovit, miercuri, 8 mai, Timișoara, au arătat încă odată neputința unor instituții în a interveni în sprijinul cetățenilor.

”Atâtea instituții publice nu își merită existența! Pentru ce să mai plătim unor leneși trufași și incompetenți salarii uriașe?”, este mesajul unei cetățence revoltate.

Ca de fiecare dată și acum, pompierii și-au făcut treaba exemplar și au ajuns oriunde au fost chemați.

”Ne-au salvat pompierii. Le mulțumim! Au venit. Au tăiat copacul distrus de furtună. Erau pregătiți pentru intervenție. Mulțumim pompierilor!”, a spus aceeași doamnă.

În contextul atenționării cod galben de fenomene meteorologice periculoase, miercuri, 8 mai, pompierii din cadrul detașamentelor 1 și 2 Timișoara au intervenit cu trei autospeciale și motopompele din dotare în aproximativ 10 solicitări de evacuare a apei din curți, case și subsoluri inundate.

De asemenea, reprezentanții Aquatim au acționat cu vidanje pe străzile inundate din municipiul Timișoara. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Ca urmare a emiterii noii avertizări, tot, miercuri, valabile în intervalul 17:20 – 19:00, s-au înregistrat 5 noi solicitări, dintre care 2 degajări de copaci, pe str. Timocului și pe str. Canalul Bega, colț cu Jules Verne, dar și pentru evacuarea apei dintr-un canal înfundat, o parcare și un subsol de casă, a explicat plutonier Zorița Mircov.

ISU Timiș reamintește că informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență cetățenii pot afla accesând platforma Fii pregătit sau aplicația de mobil DSU!

Joi, 9 mai, cetățenii din cartierele unde au fost rupți copacii de vijelia din ziua precedentă au sunat la Primăria Timișoara, pentru ca echipele de la Spații verzi să vină să ridice crengile din drum.

Revolta oamenilor a devenit și mai mare, fiindcă nu au avut cu cine să discute, fiindcă acum răspund… roboții.

Cu greu, după ce i-a ascultat zeci de minute pe toți roboții care protejează administrația USR de cetățenii Timișoarei plătitori de taxe și impozite, ZIUA de Vest a reușit să între în contact cu reprezentanții de la Spații verzi.

Răspunsul a fost că joi nu se mai poate face nimic, fiindcă toate echipajele sunt ocupate, dar, vineri 10 mai, vor fi trimiși oamenii pentru a ridica crengile copacului prăbușit.

Monica Ivan, purtător de cuvânt la Primăria Timișoara, a explicat că, în 8 mai, a avut loc un fenomen meteorologic care a produs niște pagube.

”A fost o situație de urgență. Prin urmare, acolo unde s-a impus, cetățenii trebuiau să facă sesizări la 112, iar acestea erau dirijate către instituțiile care trebuiau să intervină. Dacă cetățenii au sunat seara, la primărie, nu există program și nu putea să le răspundă nimeni de la Spații verzi. Numai în timpul programului de la Primăria Timișoara, cetățenii pot suna la numărul unic 0256.969 și solicita departamentul Spații verzi sau alt departament unde au nevoie. Sesizări se pot trimite și la email, primariatm@primariatm.ro, la registratura generală.

În funcție de tematică, se repartizează problema la departamentul cu care se ocupă pentru a fi rezolvată. Mai există și platforma de sesizări unde cetățenii pot trimite diferite probleme”, spune Monica Ivan.

Comunicarea s-a blocat și la Poliția Locală Timișoara.

”Copacul s-a rupt la ora 14, pe furtuna rebelă ce a dominat Timișoara. Niște vecini harnici au dat la o parte crengile căzute, dar pericolul era acolo. Crengile grele ar fi putut lovi un adult, un copil, o mașină….! La ora 18.00, am cerut ajutorul Poliției Locale. Omul de la capătul liniei 968, cu o voce a unui ins evident deranjat, îmi făcea curs de inițiere pentru apelul la 112. Cred ca a spus numele Vesa, doar la insistențele mele, cetățean al Timișoarei, care îmi știu foarte bine urmele de drepturi din țara asta, din orașul acesta. Dumnezeule, pe banii noștri, acest nefericit, de fapt, mă trimitea la plimbare sau mai știu eu? Ne-au salvat Pompierii. Le mulțumim! Au venit. Au tăiat copacul distrus de furtună, erau pregătiți pentru intervenție. Atâtea instituții publice nu își merită existența! Pentru ce să mai plătim unor leneși trufași și incompetenți salarii uriașe?”, ne-a declarat timișoreanca.

Comentarii

comentarii