Acas─â Economic Fuziunea aeroporturilor se va face doar pe baza unui studiu de fezabilitate

Fuziunea aeroporturilor se va face doar pe baza unui studiu de fezabilitate

408
DISTRIBUIȚI

├Änt├ólnirea de miercuri, de la Aeroportul „Traian Vuia” Timi┼čoara, ├«ntre reprezentan┼úii Ministerului Transporturilor ┼či Infrastructurii ┼či conducerile administra┼úiilor din Timi┼č ┼či Arad pe tema Companiei Aeroportuare Banat s-a terminat cu o concluzie care era de a┼čteptat. Participan┼úii au hot─âr├ót, ├«n mai pu┼úin de 1 or─â, ca fuziunea aeroporturilor din Arad ┼či Timi┼čoara s─â fie fundamentat─â de un studiu de fezabilitate. Discu┼úiile despre o posibil─â companie aerian─â comun─â ├«n cele dou─â jude┼úe s-a am├ónat p├ón─â anul viitor, perioad─â ├«n care MTI va contracta executarea studiului.
La „negocieri” au participat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor ┼či Infrastructurii, Marin Anton, pre┼čedintele ┼či cei doi vicepre┼čedin┼úi ai Consiliului Jude┼úean Timi┼č, Constantin Ostaficiuc, Adam Cr─âciunescu ┼či Liviu Borha, pre┼čedintele Consiliului Jude┼úean Arad, Nicolae Io┼úcu, primarul Timi┼čoarei Gheorghe Ciudandu, viceprimarul Aradului, Geanina Pistru, ┼či directorii aeroporturilor din Arad ┼či Timi┼čoara. La ├«nt├ólnire a lipsit cel mai vehement sus┼úin─âtor al fuziunii, primarul Aradului, Gheorghe Falc─â.
Conform secretarului de stat Marin Anton, ideea de fuziune a celor 2 aeroporturi a fost dat─â de „concuren┼úa neloial─â dintre aeroportul din Timi┼čoara ┼či cel din Arad”. „Dorim eficientizarea transporturilor aeriene ├«n zona Banatului, ┼či din studiul de fezabilitate va rezulta cum va fi f─âcut acest lucru”, a declarat Anton.
„Dup─â realizarea studiului, autorit─â┼úile locale ar─âdene ┼či timi┼čene ┼či reprezentan┼úii ministerului vor analiza datele relevate de acesta ┼či vor decide dac─â aceast─â companie se va face sau nu”, a mai spus Anton.
La ora actual─â, Aeroportul din Timi┼čoara nu func┼úioneaz─â dec├ót la 40% din capacitate, iar cel din Arad se chinuie┼čte s─â supravie┼úuiasc─â. Conform secretarului de stat studiul ca avea ca reper traficul aerian din zona de vest ├«n viitorii ani.
 „C├ó┼čtigul pentru Timi┼čoara va reie┼či din acest studiu, tehnic, financiar ┼či juridic", a declarat primarul Gheorghe Ciuhandu, cel care a cerut de la bun ├«nceput realizarea studiului ┼či doar apoi luarea ├«n discu┼úie a unei eventuale fuziuni.
 „Nu s-a pus problema ca sediul societ─â┼úii s─â nu fie ├«n Timi┼č. Numele de "Traian Vuia" trebuie s─â r─âm├ón─â la Timi┼čoara. Dup─â ce se va finaliza studiul de fezabilitate, se va face o analiz─â foarte clar─â, care va intra ├«n discu┼úii la consiliile jude┼úene ┼či la consiliile locale din Timi┼čoara ┼či Arad. Cred c─â p├ón─â acum a fost doar o problem─â de comunicare”, a precizat ┼či pre┼čedintele CJT, Constantin Ostaficiuc.
Conform secretarul de stat Marin Anton, MTI va investi ├«n continuare la Aeroportul Timi┼čoara anul acesta fiind aloca┼úi 1,6 milioane de euro pentru asfaltarea pistei. Anton a evitat ├«ns─â s─â spun─â ceva despre eventuale investi┼úii la Aeroportul din Arad sau despre situa┼úia economic─â a acestuia.

Comentarii

comentarii