Acasă Economic GAL Colinele Recaș investește 3.550.832 de lei în lupta cu sărăcia în...

GAL Colinele Recaș investește 3.550.832 de lei în lupta cu sărăcia în Giarmata și Dumbrăvița

547
DISTRIBUIȚI

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș, împreună cu Primăria Giarmata, Asociația Renașterea Familiei, Think Development and Consultancy SRL și DZN Security Services SRL, implementează un proiect cofinanțat din fonduri europene pentru a reduce numărul persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

Cătălin Tiuch a explicat că proiectul beneficiază de o valoare totală de 3.550.832 lei, din care 3.351.658,34 lei cofinanțare europeană. Proiectul este implementat până în decembrie 2023. Obiectivul general al proiectului este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială din comunele Dumbrăvița și Giarmata, localități componente a teritoriului Strategiei de Dezvoltare Locală administrată de către Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș, prin implementarea de măsuri și operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC.

Proiectul finanțat își propune următoarele: 1. Furnizarea de servicii sociale de tipul centru de zi pentru copii aflați în risc de separare de familie si un serviciu social privind asistența în comunitate pentru un număr de 130 de copii proveniți din familii aflate în risc de sărăcie si excluziune sociala. Se are în vedere organizarea a 2 tipuri de servicii sociale după cum urmează – 1 serviciu social de tip centru de zi pentru copii aflați în risc de separare de familie si un serviciu social destinat asistenței în comunitate.

  1. Furnizarea de măsuri active de ocupare pentru un număr de 130 de persoane aflate în situație de risc de sărăcie și excluziune socială din comuna Dumbrăvița și din comuna Giarmata în vederea integrării sau reintegrării pe piața muncii inclusiv prin susținerea antreprenoriatului în vederea simulării pe cont propriu. Totodată se are în vedere dezvoltarea unui program de dezvoltare antreprenorială în vederea ocupării pe cont propriu și în vederea dezvoltării de locuri de muncă.
  2. Furnizarea de măsuri specifice de asistența juridică în vederea reglementării actelor de identitate, de proprietate, de stare civilă (acolo unde este cazul), de obținere a drepturilor de asistență socială (beneficii de asistență/servicii sociale) pentru cele 260 de persoane din grupul țintă. Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 – spune Cătălin Tiuch, manager de proiect.

Comentarii

comentarii