Acasă Actualitate Gala Centrului de Excelență 2018 – Proiect educaţional de promovare a valorilor...

Gala Centrului de Excelență 2018 – Proiect educaţional de promovare a valorilor timişene

1530
DISTRIBUIȚI

Centrul Judeţean de Excelenţă Timiş, în parteneriat cu Clubul Rotary Timișoara, a organizat în 14 iunie Gala Centrului de Excelență 2018 – Proiect educaţional de promovare a valorilor timişene – în Sala de festivităţi a Liceului Teoretic „J. L. Calderon”.

La manifestare au participat elevii ai CJEX, părinţii acestora,  profesorii și autoritățile locale. Cu acest prilej, s-au înmânat diplome de excelenţă şi  premii elevilor şi profesorilor. Gala Centrului de Excelenţă se doreşte a fi o tradiţie a CJEX, dar şi a comunităţii locale, desfăşurându-se anual în luna iunie,  la care să fie atraşi cât mai mulţi sponsori, precum şi personalităţi, culturale, economice și politice. Gala va avea ca efect o implicare mai mare atât din partea profesorilor, cât şi din partea elevilor, mărindu-le dorinţa de-a fi pe un podium cât mai înalt. Sponsorul principal este Clubului Rotary Timișoara. Gala a fost prezentată de către prof. Gizela Fuioagă, directorul Centrului de Excelență Timiș. Din partea Clubului Rotary au participat Oltea Copaci și Delia Golcea. Clubul Rotary Timișoara a oferit premii în valoare de 2000 euro. Au fost înmânate aproximativ 200 de diplome de excelenţă. Date statistice referitoare la acest an şcolar: 800 elevi înscrişi, 50 grupe de excelenţă, 65 profesori, 5 cadre didactice auxiliare: secretar, contabil, laborant, psiholog, informatician. Discipline: Actorie, Arte Vizuale, Astronomie, Biologie, Chimie, Chitară, Coregrafie, Fizică, Geografie, Informatică, Latină, Greacă Veche, Lb. Română  Lb.Engleza,  Lb.Franceză, Matematică, Percuție, Pian. Colaboratori: UVT și USAMVBT.

Unul dintre obiectivele proiectului este necesitatea promovării, încurajării, recompensării tinerilor capabili de performanţă, precum şi a profesorilor care petrec sute de ore pregătindu-i cu dăruire. Acesta vine în contextul economic actual, când majoritatea tinerilor excepţionali aleg să studieze, apoi să profeseze în afara graniţelor ţării. „Trebuie să arătăm acestor tineri de valoare că ei sunt respectaţi şi aici, sunt doriţi la ei acasă şi îşi pot găsi o menire în viaţă şi în România”, este mesajul principal al proiectului.

 

 

Comentarii

comentarii