Acasă Actualitate Gala Fermierilor din Banat 2020 are loc la Timișoara

Gala Fermierilor din Banat 2020 are loc la Timișoara

862
DISTRIBUIȚI

Gala Fermierilor din Banat 2020 va avea loc, în data de 1 octombrie, de la ora 10.00, la USAMVB din Calea Aradului nr. 119 Timișoara, rector prof. univ. dr. Cosmin Popescu, unde invitați speciali vor fi prof. univ. dr. Valeriu Tabără, președintele ASAS, din partea autorităților, și Dimitrie Muscă, directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici, din partea fermierilor.

Vor fi prezenți și prof. univ. dr. Doru Petanec, directorul DAJ Timiș, și Florin Faur, directorul APIA Timiș. Cu acest prilej va avea loc o conferință online, la care vor participa reprezentanți ai agricultorilor, dar și ai autorităților agricole locale.

Dintre temele abordate amintim:

Cum pot fi ajutați fermierii în pandemia COVID19? Care sunt poveștile lor de succes? Cu ce provocări se confruntă? Ce oportunități își pot crea? Ce măsuri concrete ia statul pentru companiile din agricultură – ferme, procesatori și producători? Agricultura de precizie – folosirea tehnologiei pentru a eficientiza costurile în procesul de producție agricolă.

Agricultura bio se poate dezvolta mai repede? Ce provocări și ce oportunități sunt pentru agricultura în aceasta perioadă? Cu ce probleme se confrunta fermierii în acest context de coronavirus SARS-COV2, fără precedent? Cum se pot adapta fără sa aibă pierderi mari? Cum sunt finanțate fermele de familie și fermele mai mari din Romania? Legea terenurilor agricole.

Cum se face pregătirea forței de muncă în agricultură? Învățământul dual în agricultura în România. Rolul asociațiilor și clusterelor agricole. De ce au nevoie pentru a-și crește afacerile? Cum au învățat să facă business și cum ne pot împărtăși din experiența lor? Ce sfaturi au pentru cei care se vor să înceapă un business în sectorul agricol? Cum funcționează lanțul dintre producători, procesatori și retaileri? Cercetarea și importanța acesteia pentru dezvoltarea agriculturii în Romania.

Importanța produselor românești în strategia retailerilor. Ce trebuie să știe partenerii locali ai rețelelor comerciale pentru a avea cat mai multe produse prezente la raft? Cum pot avea o colaborare de lungă durată și fructuoasă?

”La Gala fermierilor din Banat vom aborda subiectele cele mai interesante pentru comunitatea acestora și vom reuni agricultori din toata România. Astfel, vom organiza cel mai important eveniment destinat agriculturii, dar și dezvoltării fermierilor români. Dezbatem împreună și găsim cele mai bune soluții pentru aceste momente de încercare, dar vrem să descoperim și oportunitățile pe care le pot avea. Punem fermierii în legătura cu finanțatorii și supermarketurile și găsim soluțiile de colaborare”, este mesajul organizatorilor.

Comentarii

comentarii