Acasă Actualitate Gala Voluntariatului Salvaţi Copiii – o lecţie pentru adulţii societăţii contemporane

Gala Voluntariatului Salvaţi Copiii – o lecţie pentru adulţii societăţii contemporane

367
DISTRIBUIȚI

altSpun o lecţie pentru adulţi deoarece aşa am perceput-o, uneori rolurile se inversează şi, deşi aceşti tineri sunt, la rândul lor, elevi sau studenţi, devin profesori care pot preda societăţii o lecţie de umanitate şi viaţă. 150 de tineri voluntari (cea mai tânără reprezentantă are 11 ani!) au participat şi au primit diplome de merit, ieri, la Gala Voluntarilor Salvaţi Copiii, în sala de conferinţe a Consiliului Judeţean Timiş.
 Ei au fost desemnaţi de ONG-urile, fundaţiile şi societăţile în care răspund “DA” la orice apel sau rugăminte. Pe stradă nu se fac remarcaţi, nu poartă sigle strălucitoare şi nici nu merg în maşini tunate, dar în ochi le străluceşte inteligenţa şi dorinţa de a-şi ajuta semenii, sunt frumoşi şi modeşti.
În România, voluntariatul este o manifestare prea puţin cunoscută şi practicată, poate fi ciudat să-i supraveghezi pe copiii altora, de exemplu, sau să-i ajuţi la teme, când în multe familii, fraţii nu fac acest lucru între ei. Sau cum ar putea o tânără necăsătorită să înţeleagă şi să ajute femei victime ale violenţei? Doi oameni remarcabili, alături de o echipă de elită, conducerea Organizaţiei Salvaţi Copiii Timişoara, dr. Mihai Gafencu şi dr. Maria Puiu, iniţiatorii acestei gale, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, au crescut şi strâns în jurul lor mare parte dintre tinerii despre care vă vorbesc, exemplare rare într-o societate preocupată exclusiv de propriul confort.
Citez cuvintele unei premiate a galei: “Dacă fiecare ar da câte ceva, şi o singură clipă, am fi capabili să îmbunătăţim viaţa multora”. Cred că, plângându-ne de lipsa de timp pentru noi, nici nu se mai pune problema să ne gândim la alţii; cu atât mai nobile par preocupările acestor voluntari cu cât sunt mai tineri.

Comentarii

comentarii