Acasă Cultura Galeria Calina Timișoara – Artistheteacher

Galeria Calina Timișoara – Artistheteacher

794
DISTRIBUIȚI

calinaCalina Spațiu de Artă Contemporană prezintă Lavinia German,  Curatoriatul ca practică artistică, luni 19 iunie 2017, de la ora 19.00, în cadrul amplului proiect ARTISTHETEACHER.
Lavinia German prezintă o abordare artistică a practicilor curatoriale în proiectele sale expoziționale recente, în interacțiunea cu tinerii artiști care utilizează mediul fotografic și pe cel al imaginii în mișcare. În contextul artelor vizuale contemporane, practica curatorială este abordată ca activitate artistică și reflectată în dimensiunea sa culturală. Analizată din punct de vedere pedagogic, această practică însumează informații și metode de lucru din domenii diverse, pentru a forma discernământ artistic și aptitudini practice, gândire critică și argumentare teoretică. Proiectele Laviniei German relevă apetitul tinerei generații de artiști pentru înțelegerea mecanismelor creative ale mediului fotografic, în contextul interdisciplinarității artei contemporane. Lavinia German este membru fondator al Centrului de Fotografie Contemporană din Iași și predă cursuri la Facultatea de Arte Vizuale şi Design, specializarea Fotografie, video, procesarea computerizată a imaginii. Activitatea sa din ultimii ani reflectă interesul pentru strategiile vizuale din practicile fotografice contemporane. Este curator al unor expoziţii locale și naționale adresate tinerilor artiști și colaborator în diverse proiecte artistice, educaționale și culturale.

ARTISTHETEACHER este un proiect inițiat de Bogdan Rața, împreună cu Alina Cristescu, în parteneriat cu Facultatea de Arte și Design, Timișoara și va conține conferințe, dezbateri performance, expoziții, prezentări și workshop-uri în perioada februarie – iulie 2017 –a informat Galeria Calina.
Gh. MIRON

Comentarii

comentarii