Acasă Actualitate Gara de Nord din Timişoara a intrat în reparaţii. Se va reabilita...

Gara de Nord din Timişoara a intrat în reparaţii. Se va reabilita faţada, holul casei de bilete, sala de aşteptare

401
DISTRIBUIȚI

gara de nooord

Faţada Gării de Nord din Timişoara, împreună cu sala de aşteptare a porţii feroviare de intrare în oraş, intră în reabilitare. Deja s-au pus schelele şi muncitorii au trecut la lucru pe interior, iar din 25 august vor începe lucrările la exterior. Era şi cazul…

Această poartă de intrare în oraş necesita o reabilitare ca la carte, fiind în topul celor mai urâte gări din România. Reparaţiile se fac din bugetul propriu al CFR. Deşi a existat, pe vremuri, un proiect pe fonduri europene, de reabilitare completă, care nu s-a mai realizat. „Facem reparaţii pe fonduri proprii, nu intră în discuţie proiectul acela pe fonduri europene la care s-a pierdut şi finanţarea. Acum noi încercm să obţinem o nouă finanţare, cel mai probabil anul viitor”, spune directorul CFR Infrstructură Timişoara alexandru simu.

„Din 25 august se montează schelele pe partea exterioară, pentru faţadă”

Se va reabilita holul casei de bilete, sala de aşteptare, partea de copertină unde vin taxiurile şi lasă oamenii şi faţada. „Am alocat 390.000 de lei din bugetul propriu pentru aceste reparaţii. Dacă timpul ne este favorabil şi ţine cu noi, eu zic că la 1 noiembrie vom fi gata cu faţada. Eu o să mă concentrez pe partea exterioară. Din 25 august se montează schelele pe partea exterioară, pentru faţadă”, spune directorul Regionalei CFR Infrastructură Timişoara Alexandru Simu.

Comentarii

comentarii