Acasă Cultura Gărâna Jazz Festival 2020 – succes total, în primele două zile, în...

Gărâna Jazz Festival 2020 – succes total, în primele două zile, în satul dintre munți, din Caraș Severin

2190
DISTRIBUIȚI

Gărâna Jazz Festival 2020 are loc, între 6 și 9 august 2020, în satul dintre munți, din Caraș Severin, care găzduiește patru zile de concerte și experiențe muzicale dedicate pasionaților de jazz. Concertele se vor desfășura pe scena mare din Poiana Lupului.

Chiar dacă publicul nu a fost numeros (maxim 500 pe seară), după succesul din primele două seri, Festivalul de Jazz de la Gărâna continuă sâmbătă și duminică.

Programul sâmbătă, 8 august 2020, de la ora 19:00. Accesul se face de la ora 17:00. Marius Pop Band (România). Edgar Knecht meets Frederik Köster (Germania)., Markus Stockhausen (Germania)

Criticii nu-și pot ascunde entuziasmul când vine vorba de muzica lui Edgar Knecht – “Jazzul n-a mai fost de multă vreme atât de original și reconfortant.” “Această muzică este uluitoare”, se confesează un critic de la Jazzpodium. Într-adevăr, muzica pe care o creează pianistul german este nouă și surprinzător de bună – un fusion între vivacitatea jazzului, world music, eleganța compozițiilor clasice și claritatea și profunzimea melodiilor vechi populare.

Noul album Edgar Knecht Trio – „Personal Seasons” (2019, Ozella) este ultima parte a unei trilogii dedicate cântecelor populare germane. Albumul a fost considerat de mulți critici germani ca cel mai bun album al anului. Calitatea indiscutabilă a acestui album se datorează și trompetistului Frederik Köster, invitat să își aducă aportul la creația de grup. Frederik Köster este deținătorul a două premii ECHO Jazz (cel mai prestiogios premiu muzical al Germaniei).

Markus Stockhausen (n. 1957, Köln, Germania) este trompetist, compozitor și profesor. Cu un spirit în permanență iscoditor, muzicianul a descoperit noi modalități de exprimare, la intersecția dintre jazz, muzică clasică, muzică nouă și experimente electronice. Conceptul de muzică intuitivă, elaborat de tatăl său, Karlhein Stockhausen, stă la baza majorității proiectelor sale muzicale.

Vă reamintim că din cauza noului coronavirus numărul spectatorilor a fost limitat la 500 iar condiţiile de participare sunt stricte. Pe tot parcursul concertelor oamenii trebuie să poarte masca de protecţie şi să păstreze distanţarea socială.

Program, duminică, 9 august. Poiana Lupului, de la ora18:00. VanDerCris. Per ,,Viking” Mathisen Trio și SHRI 4tet

Amintim că s-a pus în vânzare un număr limitat de bilete pentru 8 și 9 august! Pentru că unii spectatori s-au decis sã nu mai participe la festival, solicitând retur la bilete, avem posibilitatea de a pune în vânzare bilete pentru sâmbãtã (8 august) și duminicã (9 august). Biletele se pot achiziționa doar online.

Pentru iubitorii de jazz în aer liber rămași acasă evenimentul va fi transmis live, pe pagina de facebook  Garana Jazz Fest

Pentru cine doreste să ajungă la Gărâna prin Slatina-Timiș: intrarea în Slatina-Timis se face prin Bucoșnița, un drum ocolitor de aproximativ 5km, asfaltat. Podul de la intrarea în Slatina Timis e închis pentru lucrări.

Comentarii

comentarii