Acasă Economic Garanti Bank țintește femeile antreprenor

Garanti Bank țintește femeile antreprenor

524
DISTRIBUIȚI

 Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare bănci din România, va acorda finanțări în valoare de 22,5 milioane de euro companiilor mici și mijlocii, în special celor deținute sau administrate de către femei, în urma unui acord de împrumut cu International Finance Corporation (IFC), parte a World Bank Group.

 Parteneriatul cu Garanti Bank reprezintă primul împrumut acordat de IFC în special pentru a veni în sprijinul companiilor conduse de femei antreprenor în UE, Asia Centrală, Orientul Mijlociu si Africa de Nord. În România, statisticile arată că sunt peste 500.000 de femei antreprenor, ceea ce reprezintă 34% dintre acționarii și asociații firmelor autohtone. Garanti Bank a adus o inovație pe piața românească în 2010, prin introducerea unui pachet de finanțare complex destinat femeilor antreprenor și companiilor conduse de acestea. De la lansarea pachetului, Garanti Bank a atras în portofoliul său 1.400 de companii care au femei acționari sau membri ai conducerii. În plus, până în prezent, Garanti Bank a acordat împrumuturi în valoare de peste 9 milioane de euro către mai mult de 120 de IMM-uri deținute de către femei. Cele mai multe dintre aceste companii își desfășoară activitatea în București, urmate de Craiova, Covasna, Iași și Galați, și operează în diverse industrii: 37% dintre ele au comerțul ca activitate principală, 13% activează în domeniul serviciilor, 11% în producție și 10% în domeniul sănătății și al asistentei sociale. Portofoliul Garanti Bank cuprinde un număr total de 15.000 de companii mici și medii. 

„IMM-urile sunt în centrul dezvoltării economice a României. Prin urmare, este foarte important să le sprijinim și să le facilităm accesul la sursele de finanțare care le vor permite să continue să crească”, a declarat Burak Yildiran, deputy general manager, Garanti Bank România. „Totodată, trebuie să recunoaștem rolul din ce în ce mai mare al femeilor la conducerea companiilor și suntem mândri că am fost prima instituție bancară din România care a acordat pachete de finanțare dedicate nevoilor lor”, a adăugat Burak Yildiran. 
Procentul femeilor antreprenor este din ce în ce mai mare printre proprietarii de companii. Numărul femeilor care dețin sau pornesc afaceri a crescut semnificativ în ultimii zeci de ani. „Femeile joacă un rol esențial în afaceri și au un impact direct asupra felului în care se dezvoltă din punct de vedere economic o țară”, a declarat Tomasz Telma, director IFC pentru Europa și Asia Centrală. „Sprijinirea femeilor în sectorul privat românesc are două consecințe majore: pe de-o parte, întărește rolul femeilor în societate, iar pe de alta valorifică un potențial neexploatat pentru dezvoltare”. Pachetele de finanțare pentru femeile antreprenor oferite de Garanti Bank includ două componente principale: un împrumut flexibil pentru companie, cu comisioane atractive, și un produs de finanțare special creat pentru femei – cardul de credit Bonus Card cu oglindă. Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice și inovatoare bănci din România, oferă o gamă completă de produse de calitate și servicii inovatoare pentru toate segmentele de business – retail, IMM și corporate. Prezentă pe piață din România din 1998, Garanti Bank a dezvoltat un portofoliu solid de clienți, de peste 240.000. Banca deține o rețea de 77 de agenții, 200 bancomate și peste 7.300 de terminale POS.

Comentarii

comentarii