Acasă Actualitate Gard de sârmă ofensator la hipermarketurile Kaufland România pentru a separa persoanele...

Gard de sârmă ofensator la hipermarketurile Kaufland România pentru a separa persoanele vaccinate de cele nevaccinate. Se cere boicotarea magazinelor

DISTRIBUIȚI

Lanțul de hipermarketuri Kaufland a instalat garduri metalice în magazinele sale, pentru a separa fluxul de persoane vaccinate de cele nevaccinate. Decizia a stârnit un val de revoltă online, oamenii îndemnând la boicotarea magazinului.

Gardurile metalice înalte de doi metri pot fi văzute și în magazinul Kaufland din Dumbrăvița, în timp ce pe rețelele sociale se înmulțesc apelurile la boicot împotriva lanțului german de hipermarketuri.

Avocatul Gheorghe Piperea, cunoscut pentru poziția sa anti-restricții, îndeamnă la boicotarea Kaufland și cere oamenilor să reclame situația la Protecția Consumatorilor și Combaterea Discriminării, întrucât, spune el, ”nu suntem în ghetourile Varșoviei din anii 1939- 1940”.

”Boicotați acest lanț de super-marketuri! Boicotați Kaufland și chiar și lanțul-frate, Lidl, care aparține aceluiași concern german, deținut de prima familie de multimiliardari germani!

Reclamați aceste magazine la ANPC și la CNCD! Cereți închiderea lor pe cel puțin 6 luni! Nu suntem în ghetourile Varșoviei din 1939-1944!

Luați atitudine chiar dacă sunteți “imunizați”! Nu doar că toți suntem cetățeni cu drepturi egale și libertăți, dar cei care acum au convingerea că au drepturi pentru că au doza “completă”, mâine nu vor mai fi atât de liberi – nu dacă se va impune obligativitatea dozei a treia! Sau a parta – a enșpea!”, a scris Piperea pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, Asociația Pro Consumatori (APC) vorbește despre Zidul Berlinului în prezentarea gardurilor metalice din magazinele Kaufland și susține că a sesizat Ambasada Germaniei cu privire la această situație.

„Asociaţia Pro Consumatori (APC) a luat act cu îngrijorare de instalarea unor garduri metalice în incinta magazinelor Kaufland, care nu este o măsură necesară în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Amplasarea unor garduri metalice de peste 2 metri înălţime pe culoarul interior de acces în vederea delimitării magazinelor Kaufland de alte magazine din incinta acestora, cum ar fi farmacii, cofetării, în care este de asemenea permis accesul consumatorilor nevaccinaţi, doar ca măsură de prevenţie în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, este o măsură abuzivă şi ofensatoare la adresa consumatorilor.

Această acţiune luată la nivelul conducerii executive a SC Kaufland România SCS le aminteşte românilor de vremurile demult apuse, cum ar fi Zidul Berlinului, în care oamenii erau separaţi pe criterii ideologice şi nu numai! O astfel de măsură nu se poate încadra în categoria celor de prevenire a combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2!

Asociaţia Pro Consumatori a sesizat conducerea executivă a SC Kaufland SCS, precum şi următoarele instituţii: Ambasada Germaniei în România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Români, boicotaţi magazinele Kaufland! Nu vă lăsaţi călcată în picioare demnitatea! Cumpăraţi de la micii producători locali şi de la magazinele care vă respectă drepturile constituţionale!”, se arată în comunicatul APC

Comentarii

comentarii