Acasă Administraţie Garda Forestieră Timișoara a dat amenzi de 85.000 lei și a confiscat...

Garda Forestieră Timișoara a dat amenzi de 85.000 lei și a confiscat 700 mc de lemn în valoare de 401.603 lei.

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara au realizat acțiuni de control pentru respectarea regimului silvic în fondul forestier național, în perioada 17-26 februarie.

Inspector șef, Ciprian Lupean, a explicat că s-a acordat o atenție deosebită parchetelor aflate în exploatare, a circulației materialului lemnos, urmăririi gestionare a masei lemnoase și modului în care sunt înregistrate și urmărite stocurile agenților economici care desfășoară activități de exploatare sau prelucrare.

Aceste acțiuni s-au desfășurat pe raza județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, iar la parte dintre acestea au participat și reprezentanții inspectoratelor județene de poliție și jandarmerie.

Au fost realizate un număr de 55 acțiuni (controale în parchete, controale la operatori în depozite, inspecții de fond).

23 sancțiuni contravenționale cu valoare totala de 85000 lei. A fost confiscat un volum total de 700 mc material lemnos cu valoare de 401603 lei.

Au fost identificate un nr. de 59 cioate urmare a tăierilor ilegale cu un volum total de 60 mc,  valoarea prejudiciului fiind de de 23.074 lei. Aceste fapte constituie infracțiuni, Garda Forestieră Timișoara urmând a transmite documentele către instituțiile abilitate, în vederea efectuării cercetărilor.

 

 

Comentarii

comentarii