Acasă Actualitate Găsit în conflict de interese de ANI, primarul Fritz pozează în victimă,...

Găsit în conflict de interese de ANI, primarul Fritz pozează în victimă, alegând să folosească discursul pe care l-a folosit și Clotilde Armand

DISTRIBUIȚI

PNL Timişoara a reacționat după ce Agenția Națională de Integritate a informat că primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a încălcat legea și a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică, iar ulterior, în perioada exercitării mandatului de primar, în luna noiembrie 2020, a întocmit un act administrativ în folosul societății reprezentată de persoana fizică, încălcând regimul juridic al conflictelor de interese.

”Este o acuzație serioasă și ne așteptăm de la Dominic Fritz să fie responsabil și să acționeze în conformitate cu principiile pe care le-a clamat în toți acești ani.

Din păcate, am observat că primarul Timișoarei pozează în victimă, alegând să folosească discursul pe care l-a folosit și Clotilde Armand, care a avut o primă decizie a instanței că a fost în conflict de interese.

Se vede încă o dată că liderii USR au un dublu discurs, iar pentru ei justiția și instituțiile statului își fac treaba doar când au în lucru cazuri ale altor politicieni. Când liderii USR sunt suspectați, automat în discursul liderilor acestui partid apare un discurs ipocrit”, se precizează într-un comunicat al PNL Timișoara.

Conform ANI, Dominic Fritz a contractat un împrumut în campania electorală de la actualul consilierul local USR Timişoara, Răzvan Negrişanu. În a treia zi de la depunerea jurământului ca primar al Timişoarei, pe data de 2 noiembrie 2020, primarul Dominic Fritz a semnat un referat de aprobare a unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local, privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – ”Modificare PUZ aprobat prin HCL 453 din 21 noiembrie 2017, strada Pictor Ioan Zaicu nr. 5 Timişoara”. Documentul face referire la dezvoltatorul unui proiect imobiliar, cu documentaţie elaborată de SC RD Sign SRL, a lui Răzvan Negrişanu. ”Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019”, se arată în comunicatul ANI.

 

Comentarii

comentarii