Acasă Actualitate Gătești și dăruiești, la Lugoj: 400 de porții și 100 de pachete...

Gătești și dăruiești, la Lugoj: 400 de porții și 100 de pachete pentru nevoiași

DISTRIBUIȚI

A devenit o tradiţie la Lugoj, ca în preajma Sfintelor Sărbători ale Naşterii și Învierii Domnului, sub coordonarea Bisericii,  să se desfăşoare acţiuni cu caracter social – filantropic prin implicarea unor ONG-uri și oameni de bine din Lugoj și Timişoara.

Astfel, în ziua de luni 11 aprilie 2022, Asociaţia „Găteşti și Dăruieşti” reprezentată de domnul Sebastian Paul (Bucătăria lui Paul), în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj și Asociația „Centrul Ortodox” reprezentate de Preaonoratul părinte Ioan Cerbu și pr. Cristian Cerbu,  au fost pregătite în jur de  400 porţii cu hrană caldă pentru copiii și familiile nevoiaşe din Lugoj și din localităţile apropiate.

Având în vedere perioada prepascală pe care o parcurgem, pe lângă hrana caldă oferită acestor oameni, au mai fost împărțite 100 pachete cu alimente perisabile și neperisabile, care să acopere o parte din necesarul de hrană pentru Sărbătoarea Sfintelor Paști.

De aceste daruri au beneficiat și cei 25 de copii aflaţi în programul Centrului de Zi „Sf. Nicolae” din Lugoj precum și familiile aparținătoare acestora.

Buna desfășurare a întregului eveniment s-a datorat  în mare parte zecilor de voluntari, în frunte cu domnul bucătar Chef, Sebastian Paul din Timișoara, care a fost ajutat și de câteva persoane pasionate de arta culinară, restaurantului „Domacris” prin implicarea domnilor Radmila și Călin Grecu, brutăriei „Spicul de Aur” și domnului Raul Surdu, Școlii Speciale „Alexandru Roşca” prin doamna director Viorica Paraschivu împreună cu cadrele didactice ale instituţiei de învăţământ, Detașamentului 6 de Jandarmi Lugoj prin domnul Andrei Paraschivu, Poliţiei Municipiului prin domnul cms. Cristian Gârbovan, și publicaţiei săptămânale „Redeşteptarea” pentru promovarea evenimentului în rândul cititorilor lugojeni.

Pe lângă cei menționați în rândurile de mai sus, o contribuţie majoră pentru această acţiune socială, a fost adusă de credincioşii Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj și de unii sponsori care, prin donaţiile oferite, au dorit să aducă bucurie persoanelor și familiilor greu încercate de neajunsuri.

Conducerea parohiei „Adormirea Maicii Domnului” împreună cu Asociația „Centrul Ortodox din Parohia Lugoj I” adresează alese mulțumiri tuturor celor implicați, voluntarilor, firmelor și instituțiilor  pentru mâna de ajutor întinsă, dovedind astfel manifestarea și prezenţa vie a iubirii din suflet față de semeni – a explicat preotul Cristian Cerbu.

Comentarii

comentarii