Acasă Administraţie Gazul ar putea ajunge la Colterm mai ieftin. CJT vrea declararea de...

Gazul ar putea ajunge la Colterm mai ieftin. CJT vrea declararea de utilitate publică și de interes județean a conductelor construite de Transgaz în Timiș

DISTRIBUIȚI

Colterm ar putea să beneficieze de gaz mai ieftin, dacă își și dorește asta, iar locuitorii zonei de vest a județului ar putea avea mai repede gaz în case. Aceasta pentru că CJ Timiș propune declararea a două investiții majore ale Transgaz ca fiind de interes județean. Miza acestei solicitări este începerea lucrărilor încă din acest an.

Cererea a venit din partea Societatea Națională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA, iar CJT ar urma să se implice în proiectul de construire a două conducte de transport gaze de maximă importanță pentru Timișoara și sudul județului. Astfel, pentru accelerarea obținerii ultimelor avize necesare, CJ Timiș dorește declararea de utilitate publică și de interes județean a construirii conductelor de transport gaze naturale și a Stației de Reglare și Măsurare – SRM Timișoara I – SRM Timișoara III și Timișoara – Deta – Denta – Moravița, acestea fiind, de fapt, obiective de investiții ale Transgaz. Pentru asta, mâine, 31.08, în plenul CJT supune votului consilierilor județeni două proiecte de hotărâre pe această temă. Aprobareaproiectelor va scurta timpii de finalizare a documentației, astfel încât lucrările efective să înceapă încă din acest an.

Noi rezolvăm cu conducta, Colterm să aibă dorința și capacitatea de a pune în aplicare planul prin care societatea să fie direct branșată la sistem, spun cei din administrația județeană.

”Conducta SRM Timișoara I – SRM Timișoara III reprezintă o șansă imensă pentru ca timișorenii abonați la Colterm să beneficieze de facturi mai mici la încălzire, în condițiile în care aceasta va trece la doar câteva sute de metri de societatea de termoficare. Conectarea directă la noua conductă va implica achiziționarea de gaz mai ieftin. Trebuie menționat că acest demers din urmă implică doar voința și capacitatea Colterm de a-l pune în aplicare”, anunță CJT.

Conducta Timișoara – Deta – Denta – Moravița va rezolva problema alimentării zonei de sud a județului, unde vechea rețea se află într-o stare deosebit de degradată. Investiția va asigura astfel gaz pentru zeci de mii de timișeni la parametri normali și fără riscul întreruperii furnizării.

Comentarii

comentarii