Acasă Actualitate Gazul s-a întrerupt, de luni seară, în trei localități din Timiș, din...

Gazul s-a întrerupt, de luni seară, în trei localități din Timiș, din cauza unei avarii la o conductă. Prefectul a cerut ajutor de la autoritățile centrale

947
DISTRIBUIȚI

Primarii din Voiteg, Denta și Moravița au anunțat Prefectura că, în seara zilei de 1 iunie,  a fost întreruptă furnizarea gazelor către consumatorii casnici din respectivele localități. Problema este una cunoscută autorităților, chiar săptămâna trecută fiind depistată o avarie la conducta de gaz Foeni-Partoș, în zona Cruceni – Grăniceri.

La întrebările prefectului Liliana Oneț, reprezentanții OMW Petrom și ai distribuitorilor de gaze din zonă, Premier Energy și Delgaz Grid,  au explicat problema prin faptul că „din cauza temperaturilor exterioare scăzute a crescut consumul de gaze, iar gazele extrase din sonda de la Partoș sunt insuficiente și că vor face toate eforturile pentru a se putea relua furnizarea gazelor în cele trei localități”, conform reprezentanților Prefecturii.

În cursul serii de marți, 2 iunie, a fost reluată furnizarea gazelor în localitățile Denta și Moravița, urmând ca în cursul după-amiezii de miercuri să fie reluată aprovizionarea cu gaze și la Voiteg.

„Totodată, prefectul Liliana Oneț a informat Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri solicitând implicarea autorităților centrale, având în vedere faptul că nu există o soluție pe termen lung pentru furnizarea gazelor în localitățile Deta, Banloc, Denta, Voiteg, Moravița”, mai explică reprezentanții Prefecturii.

Săptămâna trecută, la întâlnirea în care s-a discutat, pentru prima dată, despre avaria la această conductă, conducerea OMV Petrom și ABA Banat au promis că în circa trei săptămâni pot să remedieze avaria. Încă de atunci, se specifica faptul că remedierea problemei este o soluție doar pe termen scurt, conducta fiind mai veche de 30 de ani, necesitând, așadar, înlocuirea.

Comentarii

comentarii