Acasă Cultura Gender Equality in cinema: ediție specială Les Films de Cannes la Timișoara

Gender Equality in cinema: ediție specială Les Films de Cannes la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Între 19 și 22 octombrie, are loc Gender Equality in cinema: ediție specială Les Films de Cannes la Timișoara, dedicată contribuției femeilor la cinematografia actuală și problematicii legate de reprezentarea de gen în meseriile conexe cinematografiei. 

Publicul timișorean va avea șansa să întâlnească personalități din lumea filmului la el acasă (Cinema Timiș și Cinema Victoria) și să vadă în sălile de cinema câteva dintre cele mai bune filme ale anului, filme premiate la mari festivaluri de film, în premieră sau în exclusivitate. 

Ediția specială Gender Equality in cinema aduce într-o conferință extraordinară, deschisă publicului, un număr important de regizoare, producătoare, actrițe, agente și directoare de casting la Timișoara pentru a împărtăși experiența lor de lucru și a dezbate experiențele lor în lumea cinematografiei. 

Totodată, publicul timișorean le va putea întâlni și în sesiunile de Q&A, masterclassuri și open talk-uri din cadrul festivalului.

Pe lângă un program bogat de filme realizate de femei, festivalul Les Films de Cannes à Timișoara aduce anul acesta un line-up de zile mari. Publicul va putea vedea în premieră cele mai recente filme ale unor cineaști precum Aki Kaurismäki, Nuri Bilge Ceylan și Wim Wenders, precum și câștigătoarele prestigioaselor premii Palme d’Or (Cannes) și Ursul de Aur (Berlin). 

În completarea acestui program dens, se va desfășura la Timișoara și Managing Talents, un program dedicat actorilor profesioniști, menit să-i ajute pe aceștia să-și crească șansele de a juca în filme europene, prin întâlnirile cu agenți de casting internaționali. Pentru a ține cont de contextul multicultural timișorean, pentru prima oară, înscrierile la Managing Talents sunt deschise și pentru actori non-profesioniști. Detalii și înscrieri pe www.filmedefestival.ro

Proiectul face parte din Programul cultural național “Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Comentarii

comentarii