Acasă Actualitate Generație fără tutun! România are la dispoziție opt luni, pentru a interzice...

Generație fără tutun! România are la dispoziție opt luni, pentru a interzice produsele din tutun încălzit aromatizate

DISTRIBUIȚI

România, alături de celelalte statele membre ale Uniunii Europene, are la dispoziție opt luni, până în iulie 2023, pentru a transpune directiva delegată în legislația lor națională, privind interdicția produselor din tutun încălzit aromatizate.

Planul european de luptă împotriva cancerului este activ și a intrat în vigoare interdicția privind produsele din tutun încălzit aromatizate, în 23 noiembrie.

Aceasta răspunde creșterii semnificative a vânzărilor de astfel de produse din tutun în întreaga UE. Interdicția va contribui la atingerea obiectivului de a crea o „generație fără tutun” stabilit în Planul european de combatere a cancerului, care își propune ca mai puțin de 5 % din populație să mai utilizeze tutun până în 2040.

Stella Kyriakides, comisara pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: ”Tutunul cauzează 90 % din cancerele pulmonare. Este esențial să se adopte o poziție fermă pentru a se reduce consumul de tutun, cu atât mai mult cu cât asistăm la introducerea continuă pe piață a unor noi produse. Datorită interdicției, cetățenii noștri, și în special tinerii, vor fi mai bine protejați de efectele dăunătoare ale acestor produse, ceea ce ne aduce cu un pas mai aproape de o generație fără tutun”, atenționează romania.representation.ec.europa.eu.

Noile norme vor deveni pe deplin aplicabile începând cu 23 octombrie 2023, după încheierea unei perioade de tranziție de trei luni în care să se poată epuiza stocul existent de produse din tutun încălzit aromatizate.

Comentarii

comentarii