Acasă Actualitate Geniul caricaturii, Popa’s, a inaugurat expoziția Istoria Artei Vizuale Satirice în...

Geniul caricaturii, Popa’s, a inaugurat expoziția Istoria Artei Vizuale Satirice în România, la Timișoara

306
DISTRIBUIȚI

Geniul caricaturii din Timișoara, Ștefan Popa Popa’S, a  vernisat expoziția Istoria Artei Vizuale Satirice în România, sâmbătă, 24 iulie 2021, de la ora 11.00, în curtea bastionului Maria Theresia, acolo unde este și Muzeul Popa’s.

Expoziția este organizată împreună cu Muzeul Național al Banatului. Cu acest prilej, Popa’s a tras încă un semnal de alarmă cu privire la criza culturii din capitala Banatului și atenția care trebuie acordată proiectului Timișoara 2023. Capitală Europeană a Culturii.

“În ultima perioadă am observată o tendință de a se distruge tot ceea ce este valoros în Timișoara, cum a fost Festivalul inimilor, care de 30 de ani a făcut ca orașul să devină capitala folclorului mondial, ceea ce a făcut să îl distrugă. Manifestarea era sub egida UNESCO și merită tot respectul și admirația. Nu știu ce le-au venit să îl termine și probabil vor mai fi distruse și alte lucruri valoroase ceea ce nu este corect, iar eu nu voi tăcea niciodată. Este păcat să anulezi asemenea evenimente mărețe și importante pentru cultură, mai ales că Timișoara este capitală culturală europeană”.

Vizitând expoziția, bănățenii pot face o incursiune în ”Istoria Artei Vizuale Satirice în România”. Pe toată durata vernisajului participanților li se fac caricaturi ad-hoc. Expoziția poate fi vizitată timp de o săptămână.

Amintim că Timișoara va fi pentru câteva zile capitala artei vizuale satirice și a caricaturii, în octombrie. Muzeul Național al Banatului în parteneriat cu Fundația Popas, Consiliul Județean Timiș și Uniunea Artiștilor Plastici din România organizează încă o ediție a Salonului Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice. Sute de artiști din peste 85 de țări își vor expune o parte din lucrări, în Bastionul Theresia, de pe strada Martin Luther, nr. 4 din Timișoara.

“Astfel Timișoara devine capitala mondială a geniului satiric, iar acest fapt este un punct forte pentru Timișoara 2023. Capitală Culturala Europeană”, spune Ștefan Popa’s.

Comentarii

comentarii