Acasă Actualitate George Simion nu știe cine l-a însoțit la intrarea în Primăria Timișoara

George Simion nu știe cine l-a însoțit la intrarea în Primăria Timișoara

97
DISTRIBUIȚI

Cetățenii care au dat buzna, în număr mare, vineri, în clădirea Primăriei Timișoara, în căutarea lui Dominic Fritz, nu îi ”aparțin” lui George Simion, liderul AUR, a susținut acesta sâmbătă. Erau simpli cetățeni care au intrat după el în clădire, a mai spus acesta.

”Am intrat eu, împreună cu domnul Bânciu (n. r. Ioan Bânciu, un revoluționar timișorean), în spatele meu au venit circa o sută de oameni, pentru care nu sunt eu responsabil, sau nu pot să îmi asum pentru fiecare. Nu le știam identitatea celor care au venit. Am văzut între ei un tată cu doi copii. Bandele lui Simion … erau compuse dintr-un tată cu doi copii de mână. Au strigat ceva…eu nu am strigat, ar trebui ca fiecare român să strige în fața fiecărei instituții locale sau centrale, pentru că oamenii ăștia ne fură de 32 de ani și noi nu luăm atitudine. Vai ce ne-au jignit, că asta nu e în spiritul Timișoarei! Dar care e spiritul Timișoarei? Care e acela? Sa fim luați de proști? Nu cred că ăsta e spiritul Timișoarei. Cred că marea majoritate a timișorenilor ne va da dreptate, la următoarele alegeri la vot”, a spus Simion.

AUR a fost acuzat că ar fi realizat acțiunea de la primărie împreună cu cei de la Noua Dreaptă. Din nou, Simion mai spune că nu are nicio legătură cu aceștia, iar simpatizanții formațiunii erau dintr-o coincidență acolo și susțineau un miting autorizat.

”Legături cu un alt partid politic, care a avut un protest autorizat, am înțeles, în fața Primărie…Protestul a fost al lor, nu a fost organizat împreună cu noi. Foarte bune că au făcut asta, noi nu avem niciun fel de alianțe sau așa ceva cu acel partid politic”, a mai declarat Simion.

Liderul AUR mai spune că nu știa că Fritz e în primărie, că dacă era așa intra peste el. Iar acest lucru îi era permis pentru că el ar fi demnitar român și, în consecință, avea voie să intre la primar.

”Eu nu știam că Dominic Fritz că e în primărie, nu știam dacă a rămas sau nu să infesteze mai departe la Novi Sad. Dacă știam țineam morțiș să vorbesc cu dumnealui, așa ceva nu se poate, sunt un demnitar al statului român. Cum a zis o parte a presei locale, că nu era dreptul meu să cer o întrevedere cu primarul Dominic Fritz. E dreptul fiecărui timișorean și e dreptul nostru ca și demnitari publici să intrăm în orice clădire publică. Acum când ni se spune, intrați, nu intrați, dați-ne documentul acela… ne conformăm (n.r. certificatul verde). Asta am făcut și ieri, când a venit un domn care nu s-a prezentat. Am aflat cum îl cheamă doar din postarea lui Dominic Fritz (n.r. city managerul Matei Creiveanu)”, mai precizează liderul AUR.

Comentarii

comentarii