Acasă Economic Germanii de la Hella vor investi 20 de milioane de euro în...

Germanii de la Hella vor investi 20 de milioane de euro în fabricile din Timişoara, Lugoj şi Arad

DISTRIBUIȚI

hellaSubsidiara din România a grupului german de componente auto Hella a anunţat că va investi în următorii doi ani aproximativ 20 de milioane de euro în echipamente pentru fabricile din Timişoara, Lugoj şi Arad.
„Avem în vedere investiţii de peste 9 milioane de euro în 2010 şi aproximativ 10 milioane de euro în 2011 în echipamente de producţie pentru unităţile pe care le deţinem”, a declarat directorul general al Hella România, Gelu Murariu.
Hella deţine în România patru unităţi de producţie în Timişoara, Lugoj şi Arad şi un centru de cercetare şi dezvoltare la Craiova, divizie care ar putea semna un contract de colaborare cu uzina Ford din aceeaşi localitate. Subsidiara locală, formată la sfârşitul anului trecut prin fuziunea companiilor Hella Electronics România şi Hella Lighting România, are 700 de angajaţi.
Potrivit purtătorului de cuvânt al grupului german, Markus Richter, Hella România are cea mai mare creştere a afacerilor din cele 17 pieţe europene unde activează grupul.
Compania estimează afaceri de 71 milioane euro pentru anul fiscal ce se va încheia la 31 mai 2010, în creştere cu 48%. Pentru anul fiscal 2010/2011, grupul se aşteptă ca afacerile Hella România să avanseze cu 12%, la 79 milioane euro.
„Previziunile de creştere a afacerilor se bazează pe finalizarea unor noi proiecte, precum unitatea de producţie de piese auto de la Arad, dar şi a centrului de service care asigură mentenanţa şi pentru alte ţări", a adăugat Murariu.
Compania germană este prezentă în România din anul 2005 şi produce componente pentru industria auto, precum sisteme de iluminat şi cablaje, senzori de pedale, dispozitive de control al instalaţiilor de încălzire, componente pentru faruri cu xenon şi diverse alte sisteme electronice de control.
Grupul Hella este unul dintre cei mai mari furnizori de componente auto din lume, cu 25.000 de angajaţi care lucrează în peste 70 de subsidiare şi parteneriate.
 

Comentarii

comentarii