Acasă Actualitate Gest impresionant al primarului Flavius Roșu din Șag: toți elevii din comună...

Gest impresionant al primarului Flavius Roșu din Șag: toți elevii din comună vor primi tablete pentru educația online

11658
DISTRIBUIȚI

Flavius Alin Roșu, tânărul și harnicul primar al comunei Șag, aflată la 16 km de Timișoara, le-a dat o lecție edililor din Timiș, printr-un gest impresionant, acum în plină pandemie de coronavirus, când elevii trebuie să stea acasă și să învețe online.

Flavius Roșu a explicat: ”Având în vedere faptul că elevii nu vor putea merge încă la școală, am căutat soluții pentru a diminua cât mai puțin acest impact educațional asupra pregătirii copiilor noștri.

Analizăm de ceva vreme această situație. Prin urmare, mâine dimineață (joi 30 aprilie) am stabilit o întâlnire, cu factori din acest domeniu al educației online.

Scopul e punerea la dispoziția Școlii Gimnaziale Sag a unei platforme IT online care să deservească nevoile de educație la distanță ale copiilor. Dar care să acopere și nevoia de administrare a lecțiilor de către profesori și bineînțeles a părinților.

În principiu, ideea mea e să oferim, prin intermediul școlii, câte o tabletă, fiecărui elev al Școlii Gimnaziale Sag, care să faciliteze accesul copiilor la lecțiile ce se vor preda la distanță, prin intermediul unei platforme specializate.

Tabletele vor fi puse la dispoziția elevilor Școlii Gimnaziale din Sag, în mod gratuit, prin intermediul școlii.

Voi propune în acest sens o rectificare de buget colegilor din Consiliul Local Sag – cel mai probabil din sumele prevăzute pentru Agenda Culturală 2020, pentru a face posibil acest demers absolut obligatoriu în situația dată.

Aceste tablete vor urmă să fie folosite în sistemul educațional și după trecerea pandemiei!”, a mărturisit primarul Flavius Roșu, miercuri 29 aprilie 2020.

Noi îi dorim succes, fiindcă este un proiect foarte util elevilor și se potrivește perfect în această criză de coronavirus pentru a stimula educația online de la distanță și a-i proteja pe elevi de Covid19.

Bravo, Primăria Șag și primarul Flavius Roșu!

Comentarii

comentarii