Acasă Actualitate Gh. Ciuhandu: „Principalii vinovaţi pentru situaţia dezastruoasă a societăţii româneşti sunt securiştii...

Gh. Ciuhandu: „Principalii vinovaţi pentru situaţia dezastruoasă a societăţii româneşti sunt securiştii şi activiştii comunişti”

490
DISTRIBUIȚI

Ţărăniştii cer excluderea comuniştilor şi foştilor securişti din partidele politice din România

În 2010 se împlinesc 20 de ani de la elaborarea şi adoptarea Proclamaţiei de la Timişoara, un document care ar fi putut schimba istoria recentă a României, dar care doar a devenit istorie. Cele 13 puncte ale proclamaţiei au fost sistematic evitate, fapt ce a contribuit, spun mulţi, la ajungerea în situaţia actuală deloc fericită a României. „Cel mai grav lucru, după 20 ani, este faptul că foştii securişti şi activişti comunişti nu au fost eliminaţi din viaţa publică, ba mai mult decât atât, conduc în continuare destinele ţării”, spune primarul Timişoarei Gheorghe Ciuhandu, preşedinte al Consiliului Naţional de Conducere al PNŢCD „aripa Sârbu”.

 „Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) este, la 20 ani de la lansarea Proclamaţiei de la Timişoara, singurul partid care militează pentru aplicarea moralităţii în toate domeniile vieţii socio-economice şi politice. Politica bazată pe minciună, falsitate şi manipulare a adus România în situaţia de astăzi. Principiile moralităţii sunt singurele care pot salva ţara”, mai spune primarul oraşului din care a pornit Revoluţia din 1989, solicitând public tuturor partidelor din România care se consideră democratice să adopte în statut prevederi privind excluderea comuniştilor şi foştilor securişti.
 
Legea Lustraţiei, readusă în prim-plan
 
În statutul Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat este prevăzut clar: „Nu poate deveni membru al Partidului persoana care a fost agent, ofiţer (eventual sub acoperire în instituţii ale statului) sau colaborator al securităţii, ca poliţie politică, a făcut parte din guvernele comuniste, din M.A.N., din structurile de conducere ale PCR, din aparatul salarizat central sau teritorial al PCR, din aparatul central al organizaţiilor de masă şi profesionale, din consiliile sau comitetele politice ale armatei sau ministerului de interne, Departamentului Securităţii Statului sau echivalente ale lor cu alte denumiri în diverse perioade ale regimului comunist sau au fost magistraţi care au pronunţat sentinţe de condamnare în fapt din motive politice”.  “Cerem tuturor partidelor care se consideră a fi democratice din România adoptarea unor prevederi asemănătoare în statutele lor. Cerem Camerei Deputaţilor, Senatului, Guvernului şi Preşedinţiei promovarea în regim de urgenţă a Legii Lustraţiei iniţiată de regretatul deputat PNŢCD George Şerban, lege care, în lipsa iniţiatorului ei, nu a mai văzut lumina zilei. De asemenea, solicităm parlamentarilor deblocarea de urgenţă a proiectului de Lege a Lustraţiei astfel încât să le fie interzisă accederea în orice funcţii de conducere (politice, administrative etc.) tuturor celor care au  contribuit la crimele epocii comuniste, dar şi la crimele din perioada imediat următoare Revoluţiei. Nu în ultimul rând, îi solicităm preşedintelui Traian Băsescu să facă o declaraţie publică prin care să condamne oficial crimele comunismului”, spune Gheorghe Ciuhandu, declarând public că „principalii vinovaţi pentru situaţia dezastruoasă a societăţii româneşti sunt securiştii şi activiştii comunişti”. 
 

Comentarii

comentarii