Acasă Actualitate Ghearele lungi ale lui Johnny Cojocari ajung în biroul nepotului, viceprimarul Ruben...

Ghearele lungi ale lui Johnny Cojocari ajung în biroul nepotului, viceprimarul Ruben Laţcău

DISTRIBUIȚI

Unul dintre cei mai toxici foşti angajaţi ai Primăriei Timişoara, fostul secretar al primăriei, Ioan Cojocari, supranumit Johnny, condamnat penal pentru afacerea Poli, judecat penal pentru corupţie în dosarul “imobile de stat înstrăinate”, este nimeni altul decât UNCHIUL actualului viceprimar Ruben Laţcău.

Cum, rudele nu ni le alegem, ci ni le dă Dumnezeu, asta nu ar fi nimic. Grav este că Johnny Cojocari este în fiecare zi în primărie, în fiecare zi în biroul nepotului şi ne întrebăm ce face: îl învaţă să organizeze concursul pentru secretar al primăriei? Îl învaţă cum să verifice sau să protejeze listele celor care au făcut parte din mafia Timişoarei? Îl învaţă cum să identifice în documentele de patrimoniu ale Timişoarei, eventual, vreo situaţie în care să-l sfătuiască el, “după modelul lui”? Ce ar putea să-l înveţe acest ins de care şi-a bătut joc toată presa timişoreană, acest ins malefic despre care au fost scrise mii de articole, care i-a tras în penal pe foştii primari ai Timişoarei, pe domnul Gheorghe Ciuhandu, judecat în prezent pentru vânzare ilegală de locuinţe şi pe fostul primar Nicolae Robu.

El a fost artizanul vânzărilor. El i-a îmbogăţit pe cei care se autointitulează “ţiganii de mătase” (n.r. – în limbajul nostru, ei se numesc romi; nu le place să li se spună romi, se autointitulează “ţigani în mătase”). El este omul care a deţinut în anii 90 listele tuturor proprietăţilor din Timişoara revendicabile sau nerevendicabile pentru care a dat “soluţii” primarilor pe care i-a tras după el în mocirla penală. Şi Gheorghe Ciuhandu şi Nicolae Robu sunt judecaţi în prezent pentru vânzarea ilegală de locuinţe, care, după Legea 112 trebuiau să le revină chiriaşilor care la ora la care legea a fost dată, locuiau în locuinţe. Dar i-a învăţat cum să facă schimburi, cu cine? Cu foştii miliţieni, actuali poliţişti, cu procurori, cu oameni de afaceri, cu mafioţi, cu o tagmă mocirloasă la care Johnny Cojocari a avut acces întotdeauna.

Unchiul și nepotul, recent, în curtea primăriei

Acest ins cu un caracter biform şi malefic nu mai are ce căuta în Primăria Timişoarei! În mod normal, trebuia să i se dea interdicţie de intrare – atât e de penal!

Ioan Cojocari, care s-a pensionat, sperând să scape, are sechestru pe avere, pe proprietăţi, pe 1 milion de euro, dar ce folos, când toate proprietăţile sunt trecute pe alţii, inclusiv pe renumita Paula, fiica lui, pe care a făcut-o notar, singura care avea acces cu maşina în Piaţa Unirii, în urmă cu câţiva ani, printr-o excepţie conferită de Nicolae Robu.

Nu există om în primărie care să nu ştie că fostul secretar Ioan Cojocari şi actualul viceprimar Ruben Laţcău sunt rude şi că Johhny intră liber, când vrea el, în biroul nepotului Laţcău.

Există o spaimă şi o laşitate interdepartamentală şi o laşitate între oameni, care sunt exact în faza în care erau acum opt ani, după ce Nicolae Robu a preluat primărie şi s-a prezentat în primărie ca un prinţ pe calul alb, urmat de hoarda lui care a făcut apoi ravagii în instituţia publică.

Cred, în naivitatea mea, că primarul Dominic Fritz habar nu are de toate acestea şi mai cred, în naivitatea mea, că o mare parte din inşii care gravitează pe cercuri concentrice în jurul lui fac lucruri care nu onorează actuala conducere a Primăriei Timişoara.

În mod normal, conducerea Primăriei ar trebui să interzică accesul în instituţie a penalului Johnny Cojocari. De ce? Simplu! Pentru că USR PLUS se conduce – nu-i aşa?- după sloganul unanim “#Fără penali”.

Johnny Cojocari, urarea mea personală este: afară din instituţia publică pe care ai mânjit-o cu dosarele tale penale! Afară!

Comentarii

comentarii