Acasă Sport Gheorghe Chivorchian: Aş vrea să cred că nu sunt adevărate acele stenograme

Gheorghe Chivorchian: Aş vrea să cred că nu sunt adevărate acele stenograme

DISTRIBUIȚI

Stenogramele şedinţei Comitetului Executiv al FRF din 2011: Cum a cerut Sandu excluderea Universităţii Craiova

Preşedintele Consiliului Director al FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a declarat că îşi doreşte să nu fie adevărate stenogramele şedinţei Comitetului Executiv al FRF din iulie 2011, date publicităţii marţi, în care este făcut "fals" de preşedintele Mircea Sandu. 

"Aş vrea să cred că nu sunt adevărate acele stenograme, dar dacă ceea ce am citit este adevărat, atunci acestea sunt nişte lucruri foarte, foarte grave. Eu spun lucrurilor verde în faţă, iar lucruri pe la spate nu am spus nimănui. Rămân surprins de ce am citit. Mulţi binevoitori au încercat să facă un zid între mine şi Mircea Sandu", a spus Chivorchian la Sport.ro. Întrebat dacă pe vremea când făcea parte din Comitetul Executiv al FRF, membrii acestui for votau la indicaţiile preşedintelui Mircea Sandu, Chivorchian a răspuns: "Când eram în Comitetul Executiv al FRF, au încercat de două ori să mă scoată din el, s-au întâlnit o dată, apoi din nou la Câmpina, iar a treia oară m-am retras eu. Întâmplarea făcea că eu mai citeam statute şi regulamente, iar când aveam ceva de obiectat, le spuneam şi asta nu le-a convenit".

Stenogramele şedinţei Comitetului Executiv al FRF din 2011: Cum a cerut Sandu excluderea Universităţii Craiova

Mai multe site-uri au prezentat, marţi, stenogramele şedinţei Comitetului Executiv din 2011, în care a fost exclusă Universitatea Craiova, în cadrul discuţiilor preşedintele FRF, Mircea Sandu, cerând dezafilierea grupării oltene şi spunând că l-a "regulat" pe oficialul FC Timişoara, Marian Iancu. "Deci, există două sancţiuni prevăzute în statut. Una care înseamnă suspendarea până la proxima Adunare Generală, care, repet, poate să anuleze, să păstreze sau să majoreze sancţiunea respectivă, şi excluderea. După modul în care s-a comportat conducerea clubului respectiv, care nu a înţeles, suntem la opt zile de întârziere, să-şi retragă toate acuzaţiile, propun să se aplice art. 18, punctul 2: «Comitetul Executiv poate adopta provizoriu măsura de excludere a membrului afiliat în cauză, pe care trebuie să o supună validării primei Adunări Generale a FRF». Dacă sunteţi de acord cu această propunere? Este cineva împotrivă? Se abţine cineva? – 2 voturi (M. Pălărie şi M. Stan) Se aprobă cu 10 voturi pentru, 2 abţineri, excluderea provizorie până la prima Adunare Generală. Deci s-au abţinut domnii Marian Pălărie şi Marius Stan. Aceasta este hotărârea după care ne conducem. Este dreptul fiecăruia să voteze după cum doreşte. Nu aveţi niciun fel de presiune din acest punct de vedere", a spus Sandu în cadrul şedinţei, informează www.prosport.ro. Stenogramele prezintă şi cum a fost înlocuit clubul Universitatea Craiova cu Juventus Bucureşti în Liga a II-a. Propunerea a fost făcută de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, care şi-a motivat alegerea prin faptul că "e un mort în familia lor" şi Juventus Bucureşti "a promovat jucători la echipa naţională în decursul anilor".

Dumitru Dragomir: "Domnule preşedinte, în prezent, Bucureştiul nu are nicio echipă în Liga a II-a. V-aş ruga să ţineţi cont că e un mort în familia lor! Ştiu eu, e un caz deosebit, şi să ţinem cont că această echipă a promovat jucători la echipa naţională în decursul anilor". 

Adalbert Kassai (secretarul general al FRF): "Dar care este echipa?"

Dragomir: "Juventus Bucureşti".

Mircea Sandu: "Ce locuri vacante avem?"

Marius Stan (preşedintele clubului Oţelul): "Mai este o echipă. Se pare ca nu sunt probleme".

(…)

Sandu: "Comitetul Executiv poate decide, eu nu am nimic împotrivă! Problema este că va trebui ca Juventus Colentina să joace în Seria a II-a, să fie foarte clar! Nu putem face modificări pentru că nu avem niciun fel de posibilitate. Deci, chiar nu avem alte echipe pe care să le trimitem să fie mai în jumătatea de vest a ţării".

Dragomir: "Arad are două echipe, se poate finanţa una".

Sandu: "Bun! Deci, vă rog să decideţi, din acest punct de vedere, dacă Juventus Colentina… Cine este pentru? – 11 voturi. Cine este împotrivă? Cine se abţine? – 1 vot".

Preşedintele FRF i-a informat pe membrii Comitetului Executiv despre cazul cluburilor FC Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor, care nu au primit licenţa pentru sezonul 2011/2012 al Ligii I. El le-a spus acestora că grupările respective, "datorită unor oameni de proastă calitate, nu au reuşit să îşi întocmească dosarele pentru a participa şi în acest an la Liga I". 

Referindu-se la Marian Iancu, pe care-l face "nesimţit", Sandu a spus că l-a "regulat", că e "mai tare" ca el şi că i-a "tras-o şi lui, ca persoană." Despre preşedintele Comitetului Director al FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian, şeful FRF a afirmat că este "un fals, în faţă râde şi este drăguţ, în spate are tot felul de aprecieri".

"O secundă. Te rog şi îmi cer scuze. N-am informat absolut nimic vizavi de TAS. Săptămâna trecută, federaţia a fost dată in judecată la TAS de FC Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor. Federaţia a fost reprezentată de Adrian Stângaciu şi Viorel Duru la procesul respectiv. Au participat la audieri de ultimă oră în prima zi şi de 14 ore în ziua a doua. Au apărat interesele federaţiei, le-au apărat bine, pentru că am câştigat acest proces. Nu este nicio furie pentru mine că FC Timişoara, FC Bihor şi Gloria Bistriţa, datorită unor oameni de proastă calitate, nu au reuşit să îşi întocmească dosarele pentru a participa şi în acest an la Liga I, este problema lor, nu este problema noastră, ca să fie foarte clar! Deci, infractorul pe care îl pronunţă domnul cum vreţi să-i spuneţi dumneavoastră, el este, deci s-a găsit infractorul, nu este nici Mircea Sandu, nu este nici un membru al Comitetului Executiv, nu e Goga. (….)Vreau să le mulţumesc celor doi domni care au fost prezenţi acolo şi să-mi retrag unele acuzaţii pe care le-am făcut la adresa domnului Duru. Din alt punct de vedere, Comisia de Licenţiere, în prima instanţă, va trebui să am o discuţie cu ei, pentru că trebuie să îmi dea lămuriri de ce au dat licenţa pentru că de această situaţie s-a legat mai ales Marian Iancu şi, dacă au dat licenţa, înseamnă că ori au fost proşti, ori au luat şpagă, şi acest lucru trebuie să îl găsesc pe undeva, ce s-a întâmplat. 

În altă ordine de idei, trebuie să vă informez că am sunat autorităţile, pe preşedintele Consiliului Judeţean, şi am avut o discuţie şi acum trei săptămâni cu viceprimarul pentru că am văzut că ei se ocupă de fotbal şi i-am spus că o să solicit Curţii de Conturi un control prin care să ştim şi noi, cetăţenii, cum s-au cheltuit banii, milioanele acelea din ultimul an sau din toţi anii, de către Clubul FC Timişoara.

Reacţia a fost: «Domnule, mă nenoroceşti!». Am tăcut, n-am mai ieşit pe nicăieri. Am dat un comunicat de presă şi atâta tot ca să informăm opinia publică cu ce s-a întâmplat la TAS. Ok! Deci, tot ceea ce a peiorat domnul Iancu şi continuă, pentru că se vede că este nesimţit, să mă atace este deja de râsul curcilor. Mie îmi pare bine că se face de râs apropo de vocabularul lui. A zis că mă regulează, l-am regulat, adică sunt mai tare în ceea ce mă priveşte, şi i-am tras-o şi lui, ca persoană. Îmi pare rău de FC Timişoara şi de oraşul Timişoara, de oamenii de acolo îmi pare rău, dar acesta care şi-a bătut joc de noi şi a vrut să vă păcălească pe toţi cu ingineriile financiare pe care le-a făcut şi susţinut de un alt om de lângă el, cu care are activitate şi care se numeşte Chivorchian, care este un fals, în faţă râde şi este drăguţ, în spate are tot felul de aprecieri", a declarat Sandu.

Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, declara că decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat în vigoare, singura posibilitate ca această hotărâre să fie anulată fiind în cadrul votului Adunării Generale din 2012. După dezafiliere, jucătorii Universităţii Craiova au devenit liberi de contract şi au plecat gratis la alte echipe. Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) sunt învinuite de procurorii DNA în dosarul excluderii Universităţii Craiova, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru. Acţiunea procurorilor DNA în acest caz a fost pornită pe baza plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de cei zece membri ai Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF, pe care i-a acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Comentarii

comentarii