Acasă alegeri locale 2012 Gheorghe Ciuhandu a renunțat la candidatură în direct, la TV

Gheorghe Ciuhandu a renunțat la candidatură în direct, la TV

618
DISTRIBUIȚI

Deşi totul era ţinut secret pentru o conferinţă de presă extraordinară, care era programată vineri, la ora 10, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a anunţat, joi seară, într-o emisiune la un post local de televiziune că nu va mai candida pentru un nou mandat de edil şef, ci pentru Consiliul Local Timişoara, adăugând că l-a propus drept candidat al PNŢCD la primărie pe actualul viceprimar Adrian Orza.

Gheorghe Ciuhandu a declarat că nu va mai candida pentru cel de-al cincilea mandat de primar deoarece împlineşte vârsta de pensionare şi doreşte să se dedice familiei.

"În primul rând, vreau să vă spun că n-am să mai candidez pentru al cincilea mandat din mai multe considerente. Unul ar fi cel personal, împlinesc în iulie 65 de ani, am vârsta de pensionare. În al doilea rând, vreau să mă dedic mai mult familiei. Am făcut multe pentru acest oraş, ceea ce nu se ştie este că las un buget echilibrat, al doilea după Bucureşti", a declarat Gheorghe Ciuhandu în cadrul unei emisiuni de televiziune.
Primarul spune că este o decizie pe care a luat-o foarte greu şi că nu are niciun motiv să se teamă de un competitor în condiţiile în care susţine că este în frunte în toate sondajele.
"Foarte multă lume zâmbea şi râdea, pentru mine a fost o problemă de maximă responsabilitate, atât faţă de mine ca individ, cât şi faţă de familie. Am făcut şi o analiză politică şi cu tot respectul, nu am venit să mă laud, dar în toate sondajele care le-am văzut este clar că sunt în frunte, deci n-aş avea niciun motiv să mă tem de un competitor şi n-am să fac treaba asta. M-am gândit că am avut lângă mine oameni tineri cărora le-am dat şanse să crească. Oamenii aceştia, timp de mai mulţi ani, şi dacă ar fi să mă refer expres la domnul Orza (Adrian Orza – n.r.), au fost oameni care m-au ajutat ani de zile, au fost oameni care au crescut ca şi performanţă şi calificare profesională. Am gândit că în momentul de faţă pot liniştit să fac această schimbare. Evident că am multe de făcut, sper să mai am timp suficient în viaţă ca să le fac", a adăugat Ciuhandu.
El a subliniat, în aceeaşi emisiune, că i-a propus actualului viceprimar Adrian Orza să candideze pentru funcţia de primar al Timişoarei.
"Eu i-am propus pe domnul Adrian Orza pentru primărie şi pe domnul Marius Cârceie la judeţ (la Consiliul Judeţean Timiş – n.r.). Din informaţiile pe care le am, sunt competitori redutabili", a declarat Gheorghe Ciuhandu.
La emisiunea postului local de televiziune a fost prezent şi Adrian Orza, care, fiind întrebat dacă îşi asumă această candidatură, a spus că este "dispus".
"Bineînţeles că da, sunt dispus. În momentul în care intri în toată chestia asta legată de administraţie, de politică, vine momentul când trebuie să-ţi asumi responsabilităţi. Vine şi obligativitatea ca răspuns acestei competenţe şi acestei propuneri legate de a continua tot ce s-a făcut. (…) Sunt de 12 ani alături de domnul Ciuhandu. Pentru mine a fost o experienţă absolut unică. Am avut onoarea să lucrez, din punctul meu de vedere, cu cel mai bun primar al unui oraş din România. Timişoara nu este un oraş oarecare, Timişoara este un oras special", a spus Orza în aceeaşi emisiune.
 Gheorghe Ciuhandu a ţinut să precizeze că nu se va retrage din politică şi că va candida pentru un post în Consiliul Local Timişoara. "Eu voi candida la Consiliul Local. Sunt cap de listă la Consiliul Local Timişoara. Am dorit neapărat să fiu cap de listă", a spus Ciuhandu.
Actualul viceprimar al Timişoarei Adrian Orza are 43 de ani, este necăsătorit şi deţine funcţia respectivă din anul 2000. Orza a absolvit în 1994 Universitatea Tehnică Timişoara, Facultatea de Electrotehnică, iar în 1997 a absolvit Universitatea Tehnică Timişoara, Facultatea de Management în Industrie şi Transporturi. În perioada 1995 – 2000, Adrian Orza a fost şef al biroului de marketing şi apoi director general al Fabricii de Ţigarete Timişoara, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Primăriei Timişoara. Potrivit declaraţiei de avere, Adrian Orza nu deţine terenuri şi nici locuinţe, însă are un autoturism Peugeot 106 achiziţionat prin Programul "Rabla" în anul 2009. La capitolul "Active financiare", Orza are trecut, în declaraţia de avere, 40.000 de lei şi 12.000 de euro, conturi deschise la trei bănci în 1999 şi 2008. Singurul său venit este cel încasat ca viceprimar, respectiv 89.581 lei pe an.
 

Comentarii

comentarii