Acasă Politica Gheorghe Ciuhandu despre declaraţiile lui Băsescu referitoare la Regele Mihai: “Traian Băsescu...

Gheorghe Ciuhandu despre declaraţiile lui Băsescu referitoare la Regele Mihai: “Traian Băsescu a dat dovada supremă că este reprezentantul sistemului comunist şi securist”

365
DISTRIBUIȚI

PNŢCD solicită Administraţiei Prezidenţiale prezentarea de scuze publice în faţa Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României şi a Familiei Regale

Declaraţiile prin care preşedintele Traian Băsescu a lansat un atac fără precedent la adresa Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României sunt considerate de către Gheorghe Ciuhandu, preşedinte CNC-PNŢCD, ca fiind de o gravitate fără precedent în ultimii 15 ani. “Afirmaţiile preşedintelui denotă nu neapărat necunoaşterea istoriei, ci rea-credinţă. Prin cele afirmate public, Traian Băsescu a dat dovada supremă că este reprezentantul sistemului comunist şi securist care, din păcate, încă este la putere în România. Declaraţiile lui Traian Băsescu vin în momentul în care au trecut mai bine de 21 de ani de la Revoluţia anticomunistă din decembrie 1989, iar România a ajuns într-o criză morală şi economică fără precedent. Lipsa de încredere a oamenilor în instituţiile statului, în dreptate şi în justiţie este din ce în ce mai mare, cu fiecare zi ce trece. Republica se dovedeşte a fi incapabilă să readucă România la statutul european pe care l-a avut până în 1947. Pe acest fond, cele afirmate de preşedinte reprezintă un act de disperare, în încercarea de a distruge încrederea românilor în singura instituţie care mai reprezită o rază de speranţă în readucerea moralităţii în viaţa publică, redarea încrederii populaţiei în instituţiile statului şi redevenirea României: Casa Regală”, a declarat primarul Gheorghe Ciuhandu.

“În urma unor declaraţii precum cele de ieri, preşedintele ar fi trebuit să îşi prezinte demisia”

“Într-o societate normală, în urma unor declaraţii precum cele de ieri, preşedintele ar fi trebuit să îşi prezinte demisia. Nu ne putem, însă, aştepta la un gest moral din partea lui Traian Băsescu. Pentru a remedia imensul prejudiciu pe care preşedintele l-a creat prin afirmaţiile sale, PNŢCD solicită Administraţiei Prezidenţiale prezentarea de scuze publice în faţa Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României şi a Familiei Regale. Cerem, de asemenea, ca proiectul de revizuire a constituţiei să prevadă eliminirea din Articolul 152 a sintagmei “forma de guvernământ”. Preşedintele României nu are dreptul de a interzice generaţiilor viitoare să se pronunţe liber asupra formei de guvernare a României. Nu în ultimul rând, dat fiind interesul naţional pe care îl reprezintă forma de guvernare, solicităm Administraţiei Prezidenţiale ca, în conformitate cu Articolul 90 din actuala constituţie, să ceară poporului să se exprime prin referendum şi asupra acestui aspect, organizând, în prealabil, pe o durată de cel puţin un an şi sub coordonarea unui grup de istorici neînregimentaţi politic, ample acţiuni de informare a populaţiei privind formele de guvernare a statelor, cu accent pe specificul românesc”, a declarat Ciuhandu – decorat cu Crucea Casei Regale a României.

 

Comentarii

comentarii