Acasă Administraţie „Ghilotina”, versiunea Fritz. Data de 1 iulie, termen pentru „cabliștii” din Timișoara...

„Ghilotina”, versiunea Fritz. Data de 1 iulie, termen pentru „cabliștii” din Timișoara să curețe Calea Aradului, Calea Sever Bocu și Circumvalațiunii

511
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara își propune, cât de curând, pe o zonă cât mai extinsă, să treacă în subteran cablurile care acum stau atârnate pe stâlpi. Următoarele artere vizate sunt Calea Aradului, Calea Sever Bocu și Calea Circumvalațiunii. Aici, operatorii au fost notificați că termen până pe 1 iulie să își îngroape rețelele de cabluri.

„După această dată, cei care nu se conformează vor fi amendați și, în caz că nici după aplicarea amenzilor nu se va interveni, se vor lua măsurile necesare de către Primăria Municipiului Timișoara, urmând ca firmele să suporte cheltuielile”, avertizează reprezentanții primăriei.

Joi, primarul Dominic Fritz a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie în care ar fi peste 12 kilometri de cabluri dezafectate, eliminate în ultima vreme de pe 200 de străzi. Fostul primar, Nicolae Robu, de altfel inițiatorul propriului program de dezafectare a cablurilor aeriene, „Ghilotina”, l-a acuzat pe Fritz, tot pe rețelele de socializare, că ar minți și că ar fi vorba de cablurile preluate de pe străzile aflate în lucru.

Totuși, actuala administrație insistă: „În ultimele două săptămâni au fost dați jos de pe stâlpi 12 kilometri de cabluri de pe 200 de străzi și bulevarde din Timișoara, după o perioadă de negocieri și notificări. Toate proiectele noi de investiții ale primăriei pentru drumuri includ obligatoriu și canalizația subterană pentru rețelele de date/voce”, se precizează și în comunicatul de vineri.

Comentarii

comentarii