Acasă Sport Gimnastica timişeană are viitor

Gimnastica timişeană are viitor

DISTRIBUIȚI

vlad cotunaGimnastica este specialitatea casei pentru tot mai mulţi dintre copiii din Carani şi Sânandrei. Ioan Boici, antrenorul timişorean care a fost convins de primarul Dorel Demea să înfiinţeze mai multe grupe de gimnastică în comuna timişeană, este încântat de calităţile copiilor care merg la antrenamentele de gimnastică. „O spun pentru a nu ştiu câta oară, că aceşti copilaşi sunt extraordinari. Am văzut acest lucru încă de la început, când i-am antrenat prima dată, iar progresul lor la antrenamente este din ce în ce mai evident”, spune Ioan Boici. În prezent, copiii de la grupa de gimnastică a clubului CS Sânandrei participă la antrenamente alături de Ioan Boici în fiecare zi din săptămână, mai puţin duminica. „În fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, ne pregătim cu toţii la Timişoara, în sala CSS.
În celelalte zile, adică marţi, joi şi sâmbătă, ne pregătim în sala de sport din Sânandrei. Această situaţie va fi schimbată, copiii din Carani şi Sânandrei putând să se pregătească în fiecare zi la Sânandrei după ce va fi construită sala de sport în localitate”, mai spune Ioan Boici, povestind şi despre cantonamentele gimnaştilor pe care-i pregăteşte: „În iarna de la începutul acestui an am fost în cantonament la Băile Herculane, loc în care copiii s-au simţit foarte bine, chiar dacă pentru ei a fost prima experienţă de acest fel.
Vara aceasta, în perioada 3 iulie – 11 iulie, grupele de gimnaşti şi cele de luptători vor pleca într-un nou cantonament, de această dată la Gărâna, un loc excelent pentru pregătirea micuţilor gimnaşti şi luptători”. Ţinta este ca la anul, mai mulţi gimnaşti din Sânandrei să participe la Campionatele Naţionale de Gimnastică.

Cel mai bun gimnast, în top şi la bacalaureat

Vlad Cotuna, unul dintre cei mai de perspectivă ginmnaşti români, susţine în această perioadă, bac-ul. „Chiar dacă în jurul gimnastului campion Vlad Cotuna nu se fac valuri, acest copil, pe lângă faptul că participă în fiecare zi la antrenamente, merge şi la examenle pentru Bacalaureat, dovedind că şcoala este la fel de importantă ca şi sportul de performanţă pentru el.
La primele două examene, elevul meu, dar şi al LPS-ului a luat două note de 10, la limba română şi la limba engleză”, spune Ioan Boici.

Comentarii

comentarii