Acasă Actualitate Girocul, lider pe piața imobiliară din vestul țării, cu peste 2000 de...

Girocul, lider pe piața imobiliară din vestul țării, cu peste 2000 de locuințe vândute, dublu față de Timișoara

DISTRIBUIȚI

Numărul de unități individuale vândute a scăzut cu 22% în prima jumătate a anului față de aceeași perioadă a anului trecut, iar peste un sfert din vânzările din România sunt în București, arată datele centralizate de platforma de cercetare a pieței imobiliare ValorEasy.

Analiza ValorEasy menționează că 66.500 de unități individuale au fost vândute în prima jumătate din 2023, ceea ce reprezintă o scădere anuală de 22%

Scăderi ale vânzărilor au avut loc în toate județele din top 10, cu excepția județului Prahova.

Cumpărătorii au început să se orienteze înspre oferta de apartamente și case din preajma marilor orașe. În ceea ce privește livrările de locuințe, se poate constata că în unele regiuni ale țării liderii de clasament nu sunt municipiile.

În vestul țării, lider la livrări de locuințe este localitatea Giroc, cu peste 2000 de locuințe, în vreme ce Timișoara raportează sub 1000. În Sud-Est, Năvodariul e pe primul loc. Girocul a înregistrat cele mai mari vânzări de locuințe, cu 2.027 de unități, urmat fiind de Timișoara, cu 993 de unități, respectiv Moșnița Nouă, cu 918. Urmează Aradul, cu 647 de unități, respectiv Dumbrăvița, cu 378 de unități vândute, arată datele făcute publice de platforma ValorEasy, la șase luni din acest an.

În regiunea Sud, pe primul loc se află localitatea Moșoaia, amplasată la aproximativ 10 km de Pitești. Chiar și în Cluj, localitatea-satelit Florești se apropie de liderul Cluj-Napoca.

În cazul regiunii Nord-Est, unde cele mai multe locuințe s-au livrat în Miroslava, Iașiul fiind doar pe locul 2.

La nivel național, Timișul este depășit de București, care are o treime din totalul vânzărilor, respectiv de Brașov, care devine tot mai mult o piață imobiliară activă.

Comentarii

comentarii