Acasă Cultura Giseppe Devastato – de la Carnegie Hall din New York, la...

Giseppe Devastato – de la Carnegie Hall din New York, la Filarmonica Timișoara, diseară

264
DISTRIBUIȚI

Giseppe Devastato, născut la Napoli, este un pianist și compozitor recunoscut de criticii internaționali drept unul dintre cei mai interesanți pianiști ai generației sale.

El va susține un recital la pian, în 11 februarie, de la ora 19.00, la Filarmonica Banatul din Timișoara, bv. CD Loga nr. 2.

”Recitalurile suținute de Giuseppe Devastato  arată o sensibilitate ridicată și o iubire profundă pentru viață. Stilul său este menit să imite vocea umană și este inspirat de arta Bel Canto a Școlii Napolitane”, susțin criticii, cu prilejul decernării premiului  Internațional  Cartagine, în anul 2011

Debutul la Carnegie Hall din New York ca pianist și compositor, în 30 mai 2014, a fost un real succes, ridicând publicul în picioare. A compus muzică de cameră, dar și lucrări simfonice, compozițiile sale fiind interpretate în mod regulat în Europa, America și Asia.

A înregistrat opere importante pentru casele de discuri Da Vinci Classics, Classica Viva, Warner Chappel Music și CAM. Este director artistic al concursului internațional de pian Maeștri din Napoli.

 

Comentarii

comentarii