Acasă Eveniment Golcea revine în prim-plan

Golcea revine în prim-plan

499
DISTRIBUIȚI

Cel mai controversat inspector şcolar general din Timiş, după revoluţie, Sandu Golcea, este extrem de aproape de a fi numit pe o funcţie cheie din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Golcea a stat, luni, mai multe ore, în sediul ministerului.

Şeful Inspecţiei Şcolare

Liberal până la moarte, cum s-a autodeclarat, Golcea pare să aibă acum trecere şi în rândul democrat-liberalilor. Conform unor surse din cadrul Ministerului Educaţiei, Sandu Golcea este foarte aproape de a fi numit directorul Inspecţiei Şcolare din cadrul ministerului. Propunerea lui Golcea nu ar fi venit pe linie politică şi nicio personalitate din Timiş nu l-a propus pentru această funcţie. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, este omul care l-ar fi propus direct în această funcţie pe fostul inspector şcolar general de Timiş. Până în urmă cu o săptămână, această funcţie era ocupată de Mariea Ştefan, fost inspector şcolar general adjunct de Timiş.

Din nou la limita legii…

Mariea Ştefan a fost eliberată din funcţie şi trecută pe un post de inspector. Surse din cadrul Inspectoratului Şcolar Timiş ne-au declarat că în mai multe şcoli din Timişoara au fost trimise poze în care Golcea era alături de Funeriu. Fostul inspector general s-ar fi lăudat chiar cu pilele pe care le are la cel mai înalt nivel. Golcea ar putea avea probleme cu numirea. Conform legii, el nu poate fi numit direct pe această funcţie, ci va trebui să dea în prealabil un concurs. Golcea a acţionat însă mereu la limita legii. El nu putea ajunge, conform procedurilor, nici măcar inspector general de Timiş. Prietenia la cataramă cu fostul prefect Ovidiu Drăgănescu a schimbat însă totul.

Comentarii

comentarii