Acasă Actualitate Google a inaugurat primul Atelier Digital din România la Facultatea de Management...

Google a inaugurat primul Atelier Digital din România la Facultatea de Management în Producție și Transporturi Timișoara

1847
DISTRIBUIȚI

Cu prilejul Zilelor Facultăţii de Management în Producţie şi Transporturi a Universităţii Politehnica din Timişoara, de pe strada Remus nr. 14, vineri 20 aprilie, Google a inaugurat primul Atelier Digital din România.

Cu mai mult timp în urmă, studenţii universităţii au participat la o competiţie interuniversitară, desfăşurată în cadrul proiectului “Atelierul Digital”, organizat de Google România în parteneriat cu Junior Achievement România. Acest proiect s-a adresat tuturor celor care doresc să îşi înceapă o carieră sau celor care acum fac primii paşi în marketingul online, dorind să îşi dezvolte aptitudinile antreprenoriale. Pe parcursul acestei competiţii, tinerii au acumulat puncte pentru universitatea lor, prin parcurgerea unui training online şi a 23 de module interactive. Finalitatea competiţiei a dus la amenajarea unui HUB Digital Google, primul din România.

„Prin acest Atelier Digital, Google încearcă dezvoltarea competențelor studenților și a IMM-urilor în acest domeniu. În Hub-ul de la Facultatea de Management în Producție și Transporturi vom desfășura diferite activități și cursuri, prin care studenții vor învăța aplicații mobile și îi vom susține să își transforme proiectele în start up-uri”, a spus prof. Marian Mocan, decanul FMPT. „Dorim să venim în complementaritatea a ceea ce se predă deja în universitate cu tehnologii noi, să le oferim accesul studenților la tehnologii avansate și să îi susținem pe cei care vor să își transforme proiectele în start-up-uri. Aici, în acest Hub vor fi cursuri pe programare și multe alte activități prin care studenții pot să lucreze la proiectele lor pentru a le dezvolta și implementa. Pe partea de capital uman, utilizarea tehnologiilor și utilizarea internetului putem să ajutăm. Atunci am început acest proiect Atelier digital”, a spus Dan Oros, marketing manager Google.

Zilele FMPT se desfășoară, în perioada 19 -20 aprilie, și cuprind o paletă diversă de acțiuni atractive, de la dezbateri științifice, până la concursuri sportive și culinare.

 

Comentarii

comentarii