Acasă Actualitate ”Grădinarul șef” al Timișoarei, trimis în judecată de Agenția Națională a Funcționarilor...

”Grădinarul șef” al Timișoarei, trimis în judecată de Agenția Națională a Funcționarilor Publici pentru falsificarea vechimii

DISTRIBUIȚI

Au început problemele pentru “oamenii noi“ aduși în Primăria Timișoara sub administrația Fritz.

Sfidarea legilor și procedurilor administrative la care asistăm de un an și jumătate în Primăria Timișoara se pare că se apropie de sfârșit.

Rebeca Ioana Bedelean, grădinarul-șef al Timișoarei, post cu miză mare prin care se vor gestiona extrem de bănoasele contracte de întreținere a spațiilor publice, are deja probleme cu legea.  Deși avea mai puțin de trei ani vechime în primărie, Bedelean s-a înscris pentru funcția de grădinar-șef, post care necesită o vechime de minim șapte ani. După ce dosarul său inițial de candidatură a fost respins,  Bedelean a contestat decizia. Contestația sa ar fi fost scrisă chiar de Loredana Pintea, consilier primarului Dominic Fritz, care se ocupă mai nou cu contestațiile angajaților care se înscriu la concursuri pentru posturile deschise de USR și nu promovează, deși nu are o împuternicire în acest sens.

Cum România e însă țara tuturor posibilităților, Bedelean și-a cumpărat vechime pentru a putea fi numită pe post. În cele  din urmă concursul nu s-a mai desfășurat, deci ANFP nu a putut identifica probleme.

„Deși Primăria municipiului Timișoara, județul Timiș a înștiințat Agenția la data de 12.08.2021 cu privire la organizarea concursului pentru ocuparea funcției publice de conducere de director executiv (grădinar șef) la Direcția infrastructura verde – Direcția generală de investiții și mentenanță, ANFP nu a procedat la publicarea concursului pe site-ul propriu, ținând cont de Sentința civilă nr. 809/16.08.2021 pronunțată de Tribunalul Timiș și prin care a fost suspendată executarea HCL nr. 237/15.06.2021 (n.r. – hotărârea de modificare a organigramei). Din analiza site-ului Primăriei municipiului Timișoara, județul Timiș, rezultă că la acest moment nu se află în desfășurare concursul în speță”, notează mesajul ANFP.

În data de 28 martie, a fost intentat un proces de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici împotriva Primăriei Municipiului Timișoara, a primarului Dominic Fritz și a Rebecăi Ioana Bedelean care și-ar fi falsificat vechimea pentru a obține un post de funcționar public.

”Nederanjați de nimeni până în prezent, useriștii au tăiat și au spânzurat după capul lor și au transformat orașul într-un câmp de experimente toxice, în numele ideologiei Revoluției Administrative și a “Omului Nou”. Au căzut, rând pe rând, victime ale acestor jocuri infantile, dar nocive: societățile din subordinea municipalității, în frunte cu Colterm, organigrama, decența unor taxe și impozite locale corecte, investițiile, curățenia etc. În definitiv, victima este normalitatea din activitatea administrativă de zi cu zi, care până în urmă cu ceva timp era firească și legitimă în spațiul public al unei comunități de nivelul Timișoarei!

Era clar pentru toată lumea, mai puțin pentru cei captivi în bula useristă, că aceste abuzuri și ilegalități administrative vor avea un final trist, dar previzibil, penal și patrimonial, pentru cei care se cred mai presus de lege și care au impresia că sancțiunile încălcării acesteia nu-i pot atinge. După ce, în urmă cu câteva zile, o instanță de judecată l-a obligat pe primar să plătească din propriul buzunar o parte din prejudiciul cauzat de un abuz administrativ unui om de afaceri timișorean, în data de 28 martie s-a consemnat o nouă speță: intentarea unui proces a Agenției Naționale a Funcționarilor Publici împotriva PMT, primarului și a unei persoane care și-ar fi falsificat vechimea pentru a obține un post de funcționar public! Inițial, Comisia de Concurs i-a respins dosarul, dar în urma presiunilor politice, atât de blamate de oamenii noi, activista USR a fost admisă la concurs de Comisia de Contestații și, mai mult decât atât, a devenit “grădinar șef“ – o funcție prezentată cu emfază în conferințe de primarul Fritz, plătită pe măsură din bani publici, dar total ilegală în accepțiunea Curții de Conturi și a instanțelor de judecată.

Concluzie: e începutul sfârșitului pentru acest mod abuziv, ignorant și arogant de a face administrație ilegală și primitivă fără să existe teama că vor exista consecințe pentru ilegalități flagrante, fluturate sub un standard doctrinar “progresist“!

Rămâne de văzut dacă Dominic Fritz va avea aceeași atitudine și va sesiza organele de anchetă în acord cu conduita lui privind alte concursuri posibil fraudate, unde s-a transformat într-un detectiv particular specializat în probe grafologice”, spune consilierul local Radu Țoancă.

Comentarii

comentarii