Acasă Actualitate Grădinița din Șag, la mâna unui (fost) milițian

Grădinița din Șag, la mâna unui (fost) milițian

DISTRIBUIȚI

”Domnul” Hubert Alexandru Nicolae locuiește în Șag, la un pas de Timișoara, dar nu se poartă ca un timișean. Deslușind în viața lui, aflăm că nu este nici pe departe un neamț din Banat, ci doar un cetățean care și-a schimbat numele, ceea ce este legal, ca să sune mai bine… Membru al Frontului Democrat German, din păcate, afișează un comportament conflictual.

Cazul ce ne-a atras atenția este legat de copii! Da, de copii și de o grădiniță civilizată la care au dreptul. Copiii din Șag așteaptă o hotărâre de CL, banii există, proiectul este aprobat, dar se opune…”domnul” Nicolae, născut undeva, departe de Banatul iubit, pe care dacă l-ar iubi, s-ar gândi la copii!

Pe scurt: Programul Național de Dezvoltare a aprobat un proiect de reamenajare a grădiniței din Șag, cu o valoare de aproximativ 350 000 euro. Finanțarea devine practică numai în condițiile în care CL aprobă acest lucru. Culmea este că proiectul inițial a fost votat. Acum, finanțarea se află sub presiunea unor condiții aproape de neînțeles… Să fie un conflict de interese? Să fie vorba despre un abuz? Conform art 297 din Codul Penat, ”fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă prin o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică. ”

Unde-i lege, nu-i tocmeală, zice o veche vorbă din bătrâni. Ne dorim să credem că nu este vorba despre vreo încălcare a legii. Ci doar de o ”mică neînțelegere”.

Copiii din Șag merită să se bucure de o grădiniță reamenajată, de un spațiu modern, european, merită să fie veseli, dar pentru asta, proiectul ar merita să nu mai stea în așteptare, mai ales că are FINANȚARE!

 Domnul Hubert, fost milițian, a trimis o condiționare pe WhatsApp, ce sună așa: ”Petricaș, retrage toate acțiunile pornite abuziv împotriva mea, îmi recalculează impozitul, îmi restituie sumele încasate abuziv prin procesele verbale anulate în instanță și EU VĂ REZOLV GRĂDINIȚA, dar numai după ce face el tot!” (nota redacției: este vorba despre terenurile deținute de Hubert, impozitate conform legii, pentru care Hubert condiționează ”rezolvarea GRĂDINIȚEI!”).

L-am sunat pe domnul Hubert, l-am întrebat dacă este normal să condiționeze un proiect al comunității de interese sale și a spus că ”Da, am dat acest mesaj, dar știți cui? Da, am cerut aceste lucruri!”.

Fără cuvinte… Analiza le aparține celor în drept să o facă!

Comentarii

comentarii