Acasă Actualitate Granița de la Triplex Confinium se va deschide pe 25 mai

Granița de la Triplex Confinium se va deschide pe 25 mai

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 25 mai, în locul unde se întâlnesc granițele dintre România, Ungaria și Serbia, la Triplex Confinium se vor deschide granițele dintre aceste trei țări. Acolo se intersectează teritoriile a trei comune care au devenit sinonime cu colaborarea dintre cele trei țări, în cadrul Euroregiunii DKMT.

De la ora 10, în punctul unde cele trei granițe se unesc vor avea loc o serie de momente festive. Acțiunea va include întâlnirea oficialităților, deschiderea festivă a frontierei și crosul transfrontalier al copiilor din cele trei sate limitrofe, urmat de premierea celor mici.

După festivitatea de la borna Triplex Confinium, se va întruni Adunarea Generală a Cooperării Regionale Dunăre-Criș-Mureș-Tisa, în acest an va avea loc la Sânnicolau Mare.

Cu această ocazie, autoritățile județene, membre DKMT, își vor prezenta proiectele de dezvoltare și rezultatele acestora în domeniul infrastructurii transfrontaliere. În cadrul ședinței se vor aproba și proiectele derulate de Agenția de Dezvoltare Euroregională DKMT. La eveniment, vor fi premiate 4 proiecte transfrontaliere deosebite care au fost implementate pe teritoriul Euroregiunii DKMT.

La solicitarea localităților de lângă graniță, care organizează programe culturale în această perioadă, frontiera va fi deschisă timp de patru zile, conform următorului orar:

Joi, 23 mai: Către Serbia: între orele 10:00 – 20:00 (în Ungaria se poate trece în acest interval dinspre Serbia).

Vineri, 24 mai: Către Serbia: între orele 10:00 – 20:00 (în Ungaria se poate trece în acest interval dinspre Serbia).

Sâmbătă, 25 mai: Către Serbia: între orele 10:00 – 20:00.; Către Ungaria: între orele 10:00 – 02:00 (noaptea).

Comentarii

comentarii