Acasă Actualitate Grădiniţele din Lugoj funcţionează… „aproape în regim de avarie”

Grădiniţele din Lugoj funcţionează… „aproape în regim de avarie”

186
DISTRIBUIȚI

Anunţul a fost făcut chiar de către primarul Francisc Boldea, menţionând că „e o situaţie foarte gravă, prin imposibilitatea asigurării condiţiilor igienico-sanitare necesare desfăşurării actului educativ”
Primarul municipiului Lugoj, Francisc Boldea, şi-a manifestat nemulţumirea, în cadrul unei conferinţe de presă, faţă de modul în care funcţionează grădiniţele lugojene, declarând că acestea „funcţionează aproape în regim de avarie”. „În ultimele luni au fost blocate 14 posturi de personal nedidactic (administratori, îngrijitori, bucătărese, fochişti) la grădiniţele din oraş, fapt care îngreunează asigurarea condiţiilor optime pentru copii”, a anunţat Francisc Boldea. Conform spuselor primarului, cinci dintre posturile blocate sunt la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.4, alte trei posturi la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.5, trei posturi la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.2, un post la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.1, respectiv două posturi la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.3. „Dacă avem în vedere şi două concedii medicale ale îngrijitorilor din grădiniţe, consider că e o situaţie foarte gravă, prin imposibilitatea asigurării condiţiilor igienico-sanitare necesare desfăşurării actului educativ”.
„Management defectuos”
Edilul lugojean a mai dezvăluit şi faptul că, în paralel, se constată o tendinţă de desprindere a unor grădiniţe de Centrul Financiar de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.5. „Ca urmare a managementului defectuos de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.5 şi alte grădiniţe şi-au exprimat dorinţa de a părăsi acest centru financiar. După cele două grădiniţe din Tapia şi Măguri care au trecut la Centrul Financiar de la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”, încă două grădiniţe, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 6 şi Grădiniţa cu Program Normal nr.10 s-au afiliat la Şcoala Generală „Eftimie Murgu”, pendinte de Centrul Financiar al Grupului Şcolar „Aurel Vlaicu””, a declarat Francisc Boldea, menţionând: „Prin urmare, pentru a suplini această obligaţie neonorată a Inspectoratului Şcolar Judeţean, în perioada următoare voi avea o întâlnire cu toate directoarele de grădiniţe, respectiv cu directorii şi contabilii centrelor financiare din învăţământul lugojean. Sper că vom găsi soluţia potrivită, pe care de fapt trebuia să o găsească Inspectoratul Şcolar”.

Comentarii

comentarii