Acasă Actualitate Greenpeace a înfiinţat un grup de voluntari la Arad

Greenpeace a înfiinţat un grup de voluntari la Arad

DISTRIBUIȚI

Greenpeace a înfiinţat un grup local de 30 de voluntari la Arad, acesta fiind al doilea din Ardeal şi al treilea ca mărime la nivel naţional, iar alte 10 grupuri locale se preconizează că vor fi înfiinţate în curând.
„Voluntarii din Arad se vor alătura viitoarelor activităţi Greenpeace din România. Începând de săptămâna viitoare vom începe acţiuni de informare în şcoli, începând de la clasele mici, poate chiar grădiniţe. Vom face informări despre ce înseamnă Greenpeace, ce înseamnă prevenire, informări de prevenirea poluării, despre ce pot face copii pentru reducerea consumului de apă. Poate la nivelul claselor a XII-a o să avem nevoie şi de sprijinul elevilor pentru strângerea de semnături pentru petiţia împotriva construirii în zona Aradului a unei centrale nucleare, locaţie avută în vedere de autorităţile române. Este foarte important să ne concentrăm pe această petiţie, până în aprilie. Acţiunile de strângere de semnături pentru această petiţie va fi organizată şi în căminele studenţeşti“, a declarat Raluca Tat, coordonator Greenpeace pentru Arad.
Voluntarii Greenpeace au mai spus sâmbătă că, până în prezent, au fost strânse peste 13.000 de semnături pentru petiţia împotriva construirii în zona Aradului a unei centrale nucleare, locaţie avută în vedere de autorităţile române.
Prima acţiune Greenpeace a avut loc în Arad în luna decembrie, când peste 20 de tineri, îmbrăcaţi în negru şi cu lumânări aprinse, au manifestat pentru a atrage atenţia autorităţilor asupra gradului ridicat de poluare şi pentru luarea unei decizii privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Manifestarea de la Arad a avut loc în contextul organizării la Copenhaga a celei de a 15-a ediţii a Conferinţei Părţilor (COP), cel mai înalt organism al Convenţiei ONU pentru Schimbări Climatice. COP 15 s-a desfăşurat în perioada 7 – 18 decembrie.
Greenpeace este o organizaţie independentă de protecţie a mediului ce foloseşte confruntarea creativă şi non-violentă pentru a expune problemele globale ale mediului şi pentru a forţa adoptarea unor soluţii esenţiale pentru un viitor paşnic şi verde.
În România, Greenpeace promovează campanii precum „Schimbări climatice”, „Protecţia pădurilor”, „Eficienţa energetică”, „Energie regenerabilă”, „Energie nucleară (Campania Spune NU energiei nucleare), „Promovarea becurilor economice” , „Organisme modificate genetic” şi „Roşia Montană”.
 

Comentarii

comentarii