Acasă Economic Grevă de avertisment la Elster Rometrics din Timișoara, parte a grupului Honeywell

Grevă de avertisment la Elster Rometrics din Timișoara, parte a grupului Honeywell

3121
DISTRIBUIȚI

Aproximativ 80 de salariați Elster Rometrics din Timișoara (parte a grupului Honeywell) reprezentați de Sindicatul IT Timișoara au declanșat joi o grevă de avertisment. Salariații sunt nemulțumiți de oferta companiei privind negocierea unui nou Contract Colectiv de Muncă.

Negocierile noului contract colectiv au demarat în luna februarie, iar principalele revendicări ale salariaților sunt indexarea salariilor cu inflația, protecția socială în caz de concedieri, indexarea primelor existente și introducerea de prime de producție. Niciuna dintre acestea nu face parte din oferta managementului, care a fost refuzată în unanimitate de către salariați. În plus, negocierile sunt îngreunate și de pierderile salariaților încadrați cu scutire de impozit, ca urmare a modificărilor fiscale de anul trecut.

Ca urmare a acestor evenimente, salariații au luat decizia declanșării conflictului colectiv de muncă. După de încercarea concilierii, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, a eșuat, (întâlnire care a avut loc în 11.05.2018), s-a decis declanșarea unei grevă de avertisment, urmată de o grevă generală.

Oficialii SITT au declarat: ”Din păcate, observăm că se acutizează, în România, obiceiul angajatorilor de a ignora complet nevoile angajaților în negocierile colective, încercând să transforme acest proces într-o simplă formalitate cerută de lege. Revendicările salariaților Elster sunt mai mult decât rezonabile și reflectă întocmai realitatea din companie. Cu toate acestea, managementul consideră că este oportun să ignore total vocea angajaților și încearcă să își impună cu forța propria agendă. Investitorii trebuie să înțeleagă că în România nu se mai poate face profit strict prin presiune constantă asupra câștigurilor salariaților.”

Elster Rometrics face parte din grupul Honeywell România și este una dintre cele mai importante locații de cercetare și dezvoltare ale companiei la nivel mondial. În plus, Elster are la Timișoara și o importantă linie de producție de contoare electrice. Compania numără aproximativ 240 de salariați.

Comentarii

comentarii