Acasă Actualitate Grindeanu a semnat un parteneriat cu CJT pentru construirea unui drum de...

Grindeanu a semnat un parteneriat cu CJT pentru construirea unui drum de conectivitate la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia”

DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și șeful CNAIR, Cristian Pistol, sub supervizarea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, au semnat joi protocolul de colaborare între Consiliul Județean Timiș și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru realizarea drumului de conectivitate A1 – Timișoara – Aeroport Traian Vuia. Compania va asigura finanțarea și cadrul administrativ al investiției, iar CJT de realizarea efectivă a investiției.

Proiectul este cuprins ca proiect prioritar în Programul Operațional pentru Transport și este prevăzut a se implementa la profil de drum expres, cu două benzi pe sens, pe o lungime de aproximativ 7 km.

CNAIR se va ocupa de asigurarea finanțării, iar Consiliul Județean Timiș de derularea procedurilor de achiziție pentru contractarea serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate, precum și de contractarea serviciilor de proiectare și a lucrărilor de execuție. 

Semnarea protocolului vine după ce administrația județeană și-a exprimat în mod ferm interesul de a realiza investiția și de a susține astfel descentralizarea activității CNAIR. CJ Timiș  deține capacitatea de implementare a proiectului și poate valorifica integral finanțarea de la Comisia Europeană. Decongestionarea traficului existent, scăderea numărului de accidente, reducerea poluării fonice și a aerului cu gaze cu efect de seră sunt doar câteva dintre beneficiile implementării acestui proiect de către Consiliul Județean Timiș.

„Știm cât de importantă este problema traficului și am fost permanent preocupați de identificarea unor noi căi de acces care să ducă la o fluidizare mult – așteptată și la creșterea calității vieții în localitățile din jurul Timișoarei. Ne bucurăm că reușim în acest mod să diversificăm accesul și să înlăturăm presiunea rutieră de la Dumbrăvița. În proiect este inclusă și o porțiune din Centura Timișoarei, pentru facilitarea accesului atât la varianta ocolitoare cât și în localitățile periurbane apropiate. În mod cert,  dezvoltarea acestui drum expres va conduce la creșterea atractivității județului Timiș pentru investiții și implicit pentru crearea de noi locuri de muncă și creșterea dinamicii mediului de afaceri.” a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

”Parteneriatul pe care l-am semnat astăzi cu președintele Consiliului Județean Timiș reprezintă primul pas pentru realizarea unui drum de legătură modern (două benzi pe sens) care să facă o conexiune nouă și de calitate între A1, Timișoara și aeroportul Traian Vuia. Practic, acest acord dă undă verde autorităților locale să lanseze licitația pentru proiectarea acestui nou drum de legătură între A1 și aeroport”, a anunțat Pistol.

Comentarii

comentarii