Acasă Actualitate Grindeanu a venit la Timișoara să anunțe demararea lucrărilor la construirea unui...

Grindeanu a venit la Timișoara să anunțe demararea lucrărilor la construirea unui nou terminal pentru Aeroport, investiţie de peste 180 de milioane de lei

DISTRIBUIȚI

Au demarat lucrările la cea înseamnă cea mai importantă investiție din istoria Aeroportului Timișoara, construcția terminalului de plecări curse externe.

Contractul are o valoare de peste 184 de milioane de lei (jumătate din fonduri europene) și a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din Bucureşti. 

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, a fost prezent, vineri, 4 noiembrie, pe șantierul de pe aeroport, pentru a da simbolic startul lucrărilor.

“Este cel mai mare contract semnat vreodată de Aeroportul Timișoara. Este parte a procesului de modernizare a aeroportului din Timișoara, pentru că mai sunt și alte proiecte importante. Eu îmi doresc mai mult ca cei care lucrează să se încadreze în termene, astfel încât la finalul anului viitor recepția acestei lucrări. Și mai îmi doresc ceva. Ca acest terminal de plecări să fie un terminal folosit pentru plecări în spațiul Schengen, iar noi să nu mai avem nevoie de vamă. Îmi doresc ca această nouă investiție să fie una de folos aeroportului, să ajute la dezvoltare, iar constructorul să se țină de termenele asumate. Mai avem la Ministerul Transporturilor cu acest constructor, nu am niciun fel de semn de întrebare, s-au ținut de termenii asumați. Optimismul de început este prezent”, a declarat Sorin Grindeanu.

Noul terminal va avea o suprafaţă construită de 12.000 metri pătrați, șase filtre de securitate, opt porți de îmbarcare, 18 ghişee check-in şi șase porţi de scanare automată a documentelor. 

Va avea, de asemenea, numeroase spații comerciale, restaurante și cafenele.

Termenul de finalizare este 31 decembrie 2023.

Noul terminal va avea o suprafaţă construită de 12.000 de metri pătraţi, 6 filtre de securitate, 18 ghişee check-în şi 6 porţi de scanare automată a documentelor. Construcţia va completa Terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021.

Constructorul SC Concelex SRL din Bucureşti trebuie să finalizeze lucrările până la 31 decembrie 2023.

Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA), iar finanţarea este asigurată din 3 surse: fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), bugetul de stat, veniturile proprii ale aeroportului.

Comentarii

comentarii