Acasă Actualitate Grindeanu anunță că forajele pentru lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva...

Grindeanu anunță că forajele pentru lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva vor fi finalizate într-o săptămână

DISTRIBUIȚI

Ministrul transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat astăzi că stadiul lucrărilor pentru forajele la lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva (secțiunile D și E) au ajuns la 95% din proiect, urmând să fie finalizate într-o săptămână.

„Forajele pentru #Lotul 2 al autostrăzii #Lugoj-Deva (secțiunile E și D) se apropie de finalizare! Deși termenul contractual pentru execuția forajelor geotehnice este de 4 luni, acestea vor fi finalizate în mai puțin de 2 luni.

#Forajele pentru acest lot, pe care se vor construi cele două tuneluri deja faimoase (#tunelurile pentru urși), au început în data de 5 martie 2023 și au ajuns deja la 95%.

Pe cei aproximativ 10 km ai acestui lot toate cele 109 foraje necesare se vor finaliza săptămâna viitoare”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Contractul pentru construcția lotului 2 (secțiunile E și D) al Autostrăzii Lugoj-Deva a fost semnat anul trecut în luna octombrie și are ca termen de finalizare 45 de luni.

Asocierea româno-bosniacă SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE – SA & PE CONSTRUCT – EURO ASFALT a început geoforajele în data de 5 martie 2023.

Au fost executate foraje pentru: terasamente, structuri, tuneluri, cu adâncimi cuprinse între 6 și 65 de metri.

Pentru colectarea celor mai relevante date din teren au fost folosite foreze și utilaje pentru transportul echipamentelor dotate cu șenile și utilaje grele pentru crearea drumurilor de acces și a platformelor de lucru.

Perioada de proiectare, în care trebuie executate inclusiv geoforaje, are alocate 11 luni, iar faza de execuție 34 de luni. Asocierea de constructori are la dispoziție 1,83 de miliarde de lei (fără TVA), fonduri din PNRR, pentru construcția acestei secțiuni. Cele mai complicate lucrări pe acest lot vor fi cele pentru construcția tunelurilor din zona Margina-Holdea (cu o lungime totală de 2,13 km).

După finalizarea acestui lot, se va putea circula pe Autostrada A1 (parte a coridorului 4 Pan-European) de la Sibiu la Nădlac fără întreruperi, doar în regim de autostradă.

Comentarii

comentarii