Acasă Actualitate Grindeanu și Primăria Timișoara, în contradicție pe tema autorizației de construire pentru...

Grindeanu și Primăria Timișoara, în contradicție pe tema autorizației de construire pentru reabilitarea Gării de Nord

DISTRIBUIȚI

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, și Primăria Timișoara lucrează cu date diferite pe tema emiterii autorizației de construire necesară pentru demararea reabilitării Gării de Nord. Primul zice că municipalitatea întârzie emiterea documentului, ceilalți că autorizația există deja din decembrie, dar trebuie modificată.

Timișoara în 2023 merită o gară la nivel european, a spus, vineri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. El a cerut ca Primăria Timișoara să lucreze mai repede pentru eliberarea autorizației de construcție pentru reabilitarea Gării de Nord.

”Am avut o discuție în urmă cu 2 săptămâni cu domnul Fritz, atunci îmi exprimam dorința ca proiectul și tot ce e făcut deja de CFR să primească mai repede autorizație de construcție pentru Gara Timișoara Nord. Nu vreau să fiu înțeles greșit, e normal că și autoritățile locale să aibă o amprentă asupra clădirilor. Dar, mi-aș fi dorit că aceasta părere să vina mai rapid. Mi-aș dori ca Timișoara în 2023, când e Capitala Culturală, să poată să aibă o gară modernă. Mi-aș dori că termenele să fie unele mai scurte și în ceea ce privește relația cu autoritățile locale. Am înțeles că săptămâna aceasta a fost o întâlnire la primărie, a fost și domnul Simu (n.r. Alexandru Simu, actualul director al CFR și fostul șef al Regionalei CFR Timișoara), care e director general. Și rămăsese că marți-miercuri să se întâlnească la primărie, să deblocheze lucrurile. Înțeleg că a fost acea întâlnire, vor mai urma și altele. Îmi doresc să se intre în linie dreaptă, există bani, există finanțare”, a spus Grindeanu.

Într-o poziție oficială ulterioară acestor declarații, Primăria Timișoara anunță că autorizație există deja de anul trecut din decembrie. Doar că joi a fost solicitată o schimbare a soluției tehnice din partea CFR, ceea ce impune o autorizație nouă. Va fi rapid rezolvată și aceasta.

”Autorizația de construire necesară începerii lucrărilor de modernizare a Gării de Nord din Timișoara a fost eliberată încă din data de 6 decembrie a anului trecut. Cererea pentru eliberarea acestei autorizații a fost depusă în 9 septembrie, aceasta fiind rezolvată, deci, în mai puțin de 3 luni. CFR a cerut, însă, ieri, modificarea soluției pentru modernizarea acestui obiectiv, fiind astfel necesară eliberarea unei alte autorizații de construire. Acest lucru nu este un moft al Primăriei Timișoara, ci o cerință legală.

Schimbarea soluției va fi analizată săptămâna viitoare, în regim de urgență, în cadrul ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism.  

Din punctul de vedere al Primăriei Municipiului Timișoara, în acest moment nu există niciun impediment pentru ca lucrările de modernizare a Gării de Nord să înceapă. Ne pare rău dacă domnul ministru a fost greșit informat”, au transmis reprezentanții primăriei.

Comentarii

comentarii