Acasă Actualitate Gripa nu trebuie să mai închidă școlile! Ministrul Ligia Deca: ...

Gripa nu trebuie să mai închidă școlile! Ministrul Ligia Deca: “Procesul educațional să continue în mod normal…!”

DISTRIBUIȚI

Ministrul Educației, prof. Ligia Deca, a atras atenția că, în acest moment, școlile nu se vor închide din cauza gripei, dar important este respectarea regulilor impuse de Ministerul Sănătății.

Ministrul recomandă triajului zilnic al elevilor acasă și la școală și purtarea măștii. Când se impune elevii sau profesorii cu simptome să rămână acasă! “Recomandăm purtarea măştii de protecţie de către cadrele didactice şi, de ce nu, şi de către elevi”.

“Procesul educaţional va reîncepe, luni, 9 ianuarie, aşa cum este prevăzut în structura anului şcolar. Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri.  În acest moment, nu avem motive pentru suspendarea cursurilor sau a procesului educațional, așa cum este el prevăzut în structura anului școlar. Pentru cazuri excepționale vom vedea la momentul respectiv, însă în acest moment nu suntem în situația în care să suspendăm cursurile. Așa cum spuneam, cu prevenție, cu triaj epidemiologic, eu sper ca procesul educațional să continue în mod normal, așa cum a continuat chiar dacă a fost sau nu sezon de viroze respiratorii”, a declarat prof. Ligia Deca.

Iată măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute şi gripă în unităţile/instituţiile de învăţământ, care trebuie respectate de luni 9 ianuarie 2023, impuse de Ministerul Sănătății:

  1. a) realizarea triajului zilnic în colectivităţile şcolare;
  2. b) informarea părinţilor sau aparţinătorilor legali privind semnele şi simptomele infecţiilor respiratorii;
  3. c) asigurarea materialelor necesare pentru dezinfecţia periodică a mâinilor şi suprafeţelor;
  4. d) aerisirea periodică a încăperilor;
  5. e) respectarea etichetei tusei şi strănutului, utilizarea de batiste de unică folosinţă;
  6. f) recomandarea utilizării măştii de protecţie de către cadrele didactice şi, eventual, de către elevi şi studenţi.

Comentarii

comentarii