Acasă Eveniment Grup de 18 migranți din Orientul Mijlociu, dintre care trei minori, depistat...

Grup de 18 migranți din Orientul Mijlociu, dintre care trei minori, depistat la 100 de metri de „frontiera verde” cu Ungaria, în județul Arad

520
DISTRIBUIȚI

Pe 19 februarie, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din Turnu,judeţul Arad, au depistat optsprezece cetăţeni din Siria, Iran și Irak, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în vestul Europei. Aceștia au fost observați deplasându-se pe jos, pe când erau la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră cu statul vecin. Din grup făceau parte și trei minori.

„Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Turnu, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din cetăţeni din Siria, Iran şi Irak, cincisprezece adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 ani şi trei minori între 10 luni şi 17 ani”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Una dintre persoane, o femeie în vârstă de 29 de ani, a acuzat o stare de rău și a fost nevoie de chemarea unui echipaj medical, dar s-a dovedit că nu era necesară transportarea acesteia la o unitate spitalicească. Cetățenii străini au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei. Ei vor fi cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Comentarii

comentarii