Acas─â Economic Grupul american Inteva extinde fabrica din Salonta unde va produce piese auto...

Grupul american Inteva extinde fabrica din Salonta unde va produce piese auto pentru pentru BMW Mini Countryman

473
DISTRIBUIȚI

Produc─âtorul american de componente auto Inteva, cu afaceri de circa 50 de milioane de euro ├«n Rom├ónia, ├«╚Öi extinde fabrica din Salonta cu 80%, p├ón─â la o suprafa╚Ť─â de 20.800 de metri p─âtra╚Ťi, printr-un parteneriat cu CTP, cu scopul de a produce piese pentru 100.000 de ma╚Öini model BMW Mini Countryman pe an, potrivit datelor ob╚Ťinute de Profit.ro.

ÔÇ×Inteva ╚Öi-a deschis prima fabric─â ├«n Rom├ónia ├«n 2007, la Salonta. Unitatea de la Salonta folosea p├ón─â acum un spa╚Ťiu de 11.600 metri p─âtra╚Ťi pentru a produce componente pentru industria auto (macarale de geamuri, ├«ncuietori de u╚Öi ╚Öi console, ├«n principal). Inteva extinde facilitatea de produc╚Ťie din Salonta, cu sprijinul CTP, cu o hal─â suplimentar─â de 9.200 metri p─âtra╚Ťi. Inteva va produce piese turnate prin injec╚Ťie pentru interioare ├«ncep├ónd cu noiembrie 2023 pentru BMW Mini Countryman. Acest proiect ar trebui s─â reprezinte aproximativ 100.000 de vehicule/anÔÇŁ, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentan╚Ťii Inteva.

Inteva Salonta produce cabluri, ├«ncuietori de u╚Öi, ag─â╚Ť─âtoare ├«nchidere, macarale de geamuri ╚Öi console pentru produc─âtorii auto europeni. La fabrica din Salonta lucreaz─â 750 de angaja╚Ťi. Grupul american mai are o fabric─â ├«n Rom├ónia, deschis─â ├«n 2015 la Oradea, unde produce componente pentru acoperi╚Öuri panoramice ╚Öi unde lucreaz─â al╚Ťi 280 de angaja╚Ťi. Cifra de afaceri realizat─â anul trecut de cele dou─â unit─â╚Ťi de produc╚Ťie a fost de aproape 50 de milioane de euro, ├«n cre╚Ötere de la 38,4 milioane de euro, un an mai devreme. Spa╚Ťiul de produc╚Ťie al Inteva Salonta a fost preluat ├«n 2017 de compania CTP, cel mai mare proprietar de spa╚Ťii industriale ╚Öi logistice din Rom├ónia, printr-o tranzac╚Ťie cu firma slovac─â IPEC Group, ├«n urma unei investi╚Ťii de aproximativ 18 milioane de euro ce a cuprins ╚Öi spa╚Ťiul fabricii Delphi Packard din Ineu.

ÔÇ×Rom├ónia este o destina╚Ťie tot mai c─âutat─â pentru facilit─â╚Ťile de produc╚Ťie, ├«n special zona de vest a ╚Ť─ârii, pentru care am observat ├«n cursul acestui an un apetit ├«n cre╚Ötere. Ne bucur─âm s─â fim al─âturi de Inteva ├«n extinderea capacit─â╚Ťii de produc╚Ťie, care va dep─â╚Öi astfel 20.000 metri p─âtra╚Ťi ├«n parcul CTPark Salonta. Este un exemplu foarte bun al capacit─â╚Ťii pe care o avem de a ne extinde ├«mpreun─â cu partenerii no╚Ötri, CTP av├ónd un portofoliu de 2 milioane de metri p─âtra╚Ťi ├«n 14 ora╚Öe din Rom├ónia, pe care continu─âm s─â ├«l extindem activÔÇŁ, a declarat, pentru Profit.ro, Ana Dumitrache, Country Head, CTP Rom├ónia.

Inteva produce la Salonta ├«ncuietori pentru Dacia (Logan, Duster, Sandero), concernul VW (VW, Skoda, Seat), Renault, Peugeot-Citroen, Hyundai-Kia; macarale pentru geamuri pentru Dacia (Logan, Duster, Sandero), Suzuki (SX4, Vitara) ╚Öi cabluri pentru macarale livrate altor fabrici Inteva din Fran╚Ťa, Spania, Cehia, China, Mexic ╚Öi Brazilia. ├Än fabrica din Oradea se realizeaz─â componente pentru acoperi╚Öurile panoramice, ├«n special rolete textile, pentru VW, Mercedes, BMW ╚Öi Peugeot-Citroen.

 

Comentarii

comentarii