Acasă Economic Grupul austriac Voestalpine cumpără fabrica Barum Technik din Timișoara

Grupul austriac Voestalpine cumpără fabrica Barum Technik din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Grupul austriac Voestalpine cumpără fabrica Barum Technik din Timișoara, pe piață din 1994, aceasta urmând să opereze sub numele de “Voestalpine Rotec Coating SRL” și să angajeze aproximativ 160 de persoane.

Tranzacția a fost perfectată prin intermediul firmei Voestalpine Rotec, ddivizia de modelare metal a grupului. Barum a avut anul trecut afaceri de 21,2 milioane lei și un profit net de 3 milioane lei.

Barum Technik produce componente pentru mașini, iar din 1998 și-a extins gama de servicii spre tehnologii de prelucrare a suprafețelor, prin vopsirea în câmp electrostatic a componentelor din metal.

Ca efect al tranzacției, fabrica din Timișoara va opera sub numele de “Voestalpine Rotec Coating SRL” și va angaja aproximativ 160 de persoane.

Astăzi, fabrica are circa 180 de angajați. Austriecii arată că au cooperat cu fabrica din Timișoara din 2009. În urmă cu 20 de ani, Voestalpine a cumpărat și producătorul de material rulant Apcarom Buzău, având astăzi fabrici și în Arad, Brăila, Giurgiu, Măgurele. Grupul austriac are venituri anuale de peste 11 miliarde euro și circa 49.700 angajați în 50 de țări.

Comentarii

comentarii